Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Futbal

Szarkovi hrozí za faul na Kóňu až päťročný dištanc

Na snímke Ákos Szarka Foto: TASR/Martin Baumann

Disciplinárka má už lekársku správu a od klubov prísľub, že sa k incidentu do štvrtka vyjadria.

Bratislava 9. apríla (TASR) - Futbalovému útočníkovi DAC Dunajská Streda Ákosovi Szarkovi hrozí za likvidačný faul na špílmachra FK Senica Tomáš Kóňu až päťročný dištanc. Podľa článku 49 disciplinárneho poriadku Slovenského futbalového zävu (SFZ) môže totiž hráč pri takomto vážnom previnení očakávať trest v rozpätí 3 až 60 mesiacov, pokutu alebo ďalšie opatrenie podľa disciplinárneho poriadku.

Disciplinárna komisia SFZ by sa mala prípadom Szarku, ktorý videl za zákrok červenú kartu, zaoberať na svojom štvrtkovom zasadnutí. Informoval o tom vo svojom stredajšom vydaní denník Šport.

Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie Tomáš Kóňa utrpel v sobotňajšom zápase Corgoň ligy proti DAC Dunajská Streda (3:3) po zákroku Szarku zlomeninu ihlice. Liečiť sa bude niekoľko mesiacov. "V pondelok som obvolal všetky zainteresované osoby, ktorých vyjadrenia potrebujeme k vyriešeniu prípadu. Vzhľadom na jeho závažnosť a na to, akú vyvolal odozvu, som sa rozhodol pre osobnú intervenciu na urýchlenie prípravy a zaslanie všetkých stanovísk," povedal pre denník Šport predseda DK SFZ Miroslav Vlk.

Disciplinárka má už lekársku správu a od klubov prísľub, že sa k incidentu do štvrtka vyjadria. Ak do toho času získa aj vyjadrenia oboch hráčov, prípadom sa bude zaoberať už na štvrtkovom zasadnutí. V prípade, že všetky podklady nestihnú prísť do štvrtkového popoludnia, DK SFZ podľa Vlka predbežným opatrením zastaví Szarkovi činnosť a prípad bude riešiť až na nasledujúcom rokovaní. "Keďže rozsah zranenia je veľký, bude adekvátny aj rozsah disciplinárnych opatrení. V prípade dlhodobej práceneschopnosti postihnutého hráča sa dá očakávať veľmi prísna sankcia," dodal šéf disciplinárky pre Šport. Podľa neho bude najdôležitejšie, či kompetentní posúdia Szarkov zákrok ako úmyselný alebo nie.