Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

FIFA suspendovala tlačového riaditeľa Brazílčanov Paivu na 1 zápas

Na snímke Mauricio Pinilla. FOTO TASR/AP

Paiva udrel útočníka Čile Mauricia Pinillu. Malo sa tak stať počas strkanice v tuneli pri odchode oboch tímov do kabín.

Rio de Janeiro 30. júna (TASR) - Tlačový riaditeľ Brazílskej futbalovej federácie Rodrigo Paiva dostal za incident v polčasovej prestávke sobotňajšieho osemfinále MS s Čile od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) suspendáciu na jeden zápas. Nebude tak môcť byť zaangažovaný vo štvrťfinálovom súboji 5-násobných majstrov sveta proti Kolumbii. Brazília postúpila po remíze 1:1 v riadnom hracom čase aj predĺžení až po rozstrele z 11 m (3:2).

Paiva udrel útočníka Čile Mauricia Pinillu. Malo sa tak stať počas strkanice v tuneli pri odchode oboch tímov do kabín. Sám Paiva v reakcii pre agentúry DPA a AP uviedol, že v tuneli vznikol zmätok pri hádke funkcionárov oboch tímov, do ktorej sa zapojili aj niektorí hráči Čile a on reagoval len v sebaobrane.

"Suspendovali ho na jeden zápas," potvrdila hovorkyňa FIFA Delia Fischerová. Trest nasledoval automaticky potom, ako ho z diania vylúčil aj rozhodca zápasu. Celú vec prešetrí ešte disciplinárka organizačného výboru, ktorá môže udeliť ešte dlhší trest.

Pinilla bol jedným zo smutných hrdinov rozstrelu, keď sa pomýlil hneď v prvej sérii. Po ňom to nezvládli ani jeho spoluhráči Alexis Sanchez a Jara, v drese domácich "len" Willian a Hulk.

Sám Pinilla na sociálnej sieti po zverejnení trestu zúril: "FIFA toto predsa nemôže tolerovať! Luis Suarez má za pohryznutie ohrozenú celú kariéru. A tlačový hovorca dostane za úder do tváre jeden zápas? FIFA? Žiadam FIFA, aby udelila exemplárny trest, ako môjmu kolegovi Suarezovi. Toto bolo oveľa vážnejšie!" napísal Čiľan na Twitter.