Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Slovák Štetina je druhým najlepším obrancom českej futbalovej ligy

Na archívnej snímke hráč Slovenska Lukáš Štetina (vľavo) a hráč Gibraltáru Kyle Cascairo v prípravnom zápase Gibraltár - Slovensko 19. novembra 2013 pri portugalskom meste Faro. Foto: TASR - Michal Svítok

Dvadsaťtriročný futbalista pôsobí v mužstve Dukly Praha na poste stopéra.

Bratislava 6. marca (Teraz.sk) - Slovenský futbalista Lukáš Štetina hviezdi v 1. českej futbalovej Gambrinus lige. Patrí medzi najproduktívnejších obrancov u našich západných susedov.

V tábore pražskej Dukly, kde Štetina exceluje, vládne po prvých dvoch jarných kolách spokojnosť a zároveň aj veľké očakávanie. Zisk šiestich bodov a posun z 9. na 5. priečku tabuľky dodal mužstvu na sebavedomí, o ktoré sa bude v najbližších týždňoch môcť opierať.

"Zvládli sme zápasy v Brne i doma proti Libercu, teda proti tímom, ktoré su postavené v tabuľke nižšie. Vedeli sme, že nemáme dostatok bodov, aby sme si mohli dovoliť zaváhať, a preto je dôležité, že šesť bodov máme v suchu. Teraz nás totiž čakajú súperi, proti ktorým to bude nesmierne náročné, najprv na Sparte a potom doma proti Plzni," rozhovoril sa líder defenzívy "vojakov" a v oficiálnych štatistikách priebežne druhý najlepší obranca ligy pre stránku svojej zastupiteľskej agentúry Football Service Agency.

NAJLEPŠÍ OBRANCOVIA V ČESKU (podľa celkovej štatistiky úspešných defenzívnych akcií)
1. David Jablonský (Teplice) 606
2. Lukáš Štetina (Dukla) 584
3. Jiří Krejčí (Jihlava) 544
4. Luděk Pernica (Jablonec) 522
5. Patrizio Stronati (Ostrava) 513



Sparťania budú chcieť Dukle oplatiť prehru z prvého vzájomného zápasu v tejto sezóne, ktorý na Juliske dopadol ich najtesnejšou prehrou. Za postavu zápasu bol vtedy pred televíznymi kamerami vyhlásený práve slovenský obranca Lukáš Štetina.

"Očakávam úplne iný zápas, ako bol vtedy. Určite k nemu pristúpia inak a svoju chybu budú chcieť napraviť. Nemáme čo stratiť a ideme sa pobiť o dobrý výsledok," pokračuje člen širšieho výberu slovenskej reprezentácie, ktorý priťahuje pozornosť objektívov nielen vďaka výborným výkonom na ihrisku, ale aj vďaka svojim záľubám. V upútavke na najbližšie ligové kolo ho v relácii Fotbal extra na českej športovej stanici ČT Sport predstavili divákom v roli automechanika.

"Bolo to celkom zábavné, sám som bol zvedavý, ako to zostrihajú," usmieva sa vyzývač modelov českej automobilky, ktorého štáb televízie vyzval, aby urobil prehliadku ich služobného vozidla. "Cez bicykle a motorky som sa postupne dostal k autám, a tým som verný doteraz," odznelo okrem iného v dokrútke.