Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Kozák zostavu neprezradil. Hamšík: Dôležitý bude úvod

Na snímke tréner futbalovej reprezentácie Ján Kozák počas tréningu na zraze pred kvalifikačným zápasom v C - skupine kvalifikácie na EURO 2016 proti Macedónsku 10. júna 2015 v Senci. Foto: TASR/Michal Svítok

Družina trénera Jána Kozáka vedie tabuľku C-skupiny bez straty jediného bodu a žiadne zaváhanie si nepripúšťa ani v nedeľu večer v Žiline proti Macedónsku.

Žilina 13. júna (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia vstupuje do druhého polčasu kvalifikácie o postup na EURO 2016. Družina trénera Jána Kozáka vedie tabuľku C-skupiny bez straty jediného bodu a žiadne zaváhanie si nepripúšťa ani v nedeľu večer v Žiline proti Macedónsku.

Kozák v sobotu popoludní na oficiálnej tlačovej konferencii oznámil, že zdravotný stav mužstva je v poriadku, a tak si už v predstihu mohol poskladať základnú zostavu, prezradiť ju však nechcel. "Nerád by som teraz zbytočne prezrádzal informácie súperovi. Je to predsa len majstrovský zápas, ide o kvalifikačné body, a tak nechcem, aby unikali informácie," vysvetlil slovenský kormidelník.

V kádri chýba stabilný člen defenzívy Ján Ďurica, prvý krát vo svojej kariére tak dostal pozvánku do reprezentácie Lukáš Tesák. Menšie problémy však mal počas sústredenia brankár Matúš Kozáčik. "Matúš už s nami dva dni naplno trénoval a je v stopercentnej kondícii, takže chýbať by nám určite nemal," ozrejmil Kozák.

Slováci v novembri zdolali Macedónsko na jeho pôde 2:0, v súčasnosti to však už môže byť celkom iný súper. Mužstva sa ujal nový tréner Ljubinko Drulovič, ktorý určite prinesie do herného prejavu nové prvky. "Pre hráčov je zmena trénera najmä v komplikovanom období novým impulzom. Naopak pre neho samotného to bude veľká výzva, na ktorú sa určite náležite pripraví. My však ideme svojou cestou, pozeráme sa na seba, pripravujeme sa sami. Vieme, že súper disponuje kvalitnými hráčmi, ktorí sa budú chcieť ukázať, ja však verím, že my opäť aj s pomocou skvelých fanúšikov úlohu favorita zvládneme," ubezpečoval Kozák.

Jeho presvedčenie podporil aj Marek Hamšík: "Podľa tabuľky sme favoritmi a toto budeme chcieť dokázať aj na ihrisku. Bez ohľadu na okolnosti v tíme súpera." Aj preto sa dá v nedeľu večer od slovenského tímu očakávať opäť čisto víťazná mentalita, ťah na bránu a veľká chuť po ďalšom víťazstve. Ako by to teda mohlo na ihrisku vyzerať? "Máme typy hráčov, ktorí sa dokážu presadiť aj z krídelných priestorov, zbiehať aj zo stredu ihriska. Je to tým, že máme vyvážené mužstvo, ktoré dokáže súpera vždy niečím prekvapiť," povedal Kozák.

Podľa Hamšíka treba súperovi už od úvodných minút ukázať, kto je doma. "Začiatok zápasu bude veľmi dôležitý, preto na nich musíme trošku vyletieť, aby to pocítili. Na druhej strane si uvedomujeme, že budú hrať zrejme iný futbal ako v novembri, a tak treba hrať zodpovedne aj smerom dozadu."

PR manažér Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Juraj Čurný na sobotňajšej tlačovej konferencii zároveň prezradil, že na zápas s Macedónskom si oficiálny fanklub slovenskej reprezentácie prichystal aj zaujímavú choreografiu, takže pri nástupe hráčov na trávnik aj počas štátnej hymny bude žilinský štadión vyzerať veľmi pekne, ako sa na Slovákov patrí.

Kvalifikačný zápas Slovenska s Macedónskom má výkop v nedeľu o 20.45 h na štadióne pod Dubňom v Žiline. V "slovenskej" C-skupine sa v nedeľu hrajú aj ďalšie dva zápasy: o 18.00 sa začne súboj Ukrajiny s Luxemburskom a súbežne s duelom SR hrajú Španieli v Bielorusku.