Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Futbal

Španielsko zverejnilo nomináciu na ME hráčov do 21 rokov

Futbal Foto: TASR/AP

Väčšina hráčov začne s prípravou v stredu 31. mája.

Madrid 20. mája (TASR) - Tréner španielskej reprezentácie do 21 rokov Albert Celades nominoval 23 futbalistov na majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie, ktoré sa od 16. do 30. júna uskutočnia v Poľsku.

V mužstve, ktoré v základnej B-skupine narazí na Portugalsko, Srbsko a Macedónsko, figurujú hráči Realu Madrid či FC Barcelona Marco Asensio a Denis Suarez, ale aj legionári z Nemecka a Anglicka. Väčšina hráčov začne s prípravou v stredu 31. mája, kvarteto Hector Bellerin, Marcos Llorente, Mikel Merino a Denis Suarez sa k nim pre klubové povinnosti pripojí v pondelok 5. júna.

Menoslov zverejnila oficiálna stránka Kráľovskej španielskej futbalovej federácie (RFEF).

nominácia španielskej reprezentácie do 21 rokov na ME futbalistov tejto vekovej kategórie v Poľsku (16. - 30. júna):

brankári: Kepa Arrizabalaga Revuelta (Athletic Bilbao), Pau Lopez Sabata (Tottenham Hotspur), Ruben Blanco Veiga (Celta Vigo)

obrancovia: Jonny (Celta Vigo), Yeray Alvarez (Athletic Bilbao), Alejandro Grimaldo (Benfica Lisabon), Jorge Mere Perez (Sporting Gijon), Jesus Vallejo (Eintracht Frankfurt), Alvaro Odriozola (San Sebastian), Jose Luis Gaya (FC Valencia), Hector Bellerin (FC Arsenal)

stredopoliari: Mikel Merino (Borussia Dortmund), Mikel Oyarzabal Ugarte (San Sebastian), Marcos Llorente (Deportivo Alaves), Saul Niguez (Atletico Madrid), Carlos Soler (FC Valencia), Daniel Ceballos (Betis Sevilla), Marco Asensio (Real Madrid), Denis Suarez (FC Barcelona), Gerard Deulofeu (AC Miláno)

útočníci: Inaki Williams (Athletic Bilbao), Sandro Ramirez (FC Malaga), Borja Mayoral (VfL Wolfsburg)