Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Futbal

Zápas Slovana so Spartou označili ako rizikový, uzavrú preto štadión

Hráč Slovana Bratislava Erik Grendel Foto: TASR/Michal Svítok

Štadión sa uzatvára 15 minút pred začiatkom zápasu.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Slovenský futbalový klub ŠK Slovan Bratislava poskytol na oficiálnom webe všetkým fanúšikom informácie o organizačných pokynoch pred štvrtkovým domácim zápasom Európskej ligy UEFA 2014/2015 proti českému majstrovi AC Sparta Praha. Úvodný výkop zápasu je naplánovaný na 19.00 h na štadióne Pasienky.

Samotný zápas je označený ako rizikový a aj z tohto dôvodu bude vstup na štadión pre fanúšikov Slovana možný iba zo strany OC Polus (od Vajnorskej ul.). Pre fanúšikov Sparty Praha bude vyhradený výlučne vstup od Kauflandu (od Trnavskej ul.). Štadión Pasienky otvoria dve hodiny pred začiatkom zápasu. V prevádzke bude veľké množstvo bufetových prevádzok, ktoré budú môcť fanúšikovia naplno využiť. Štadión sa uzatvára 15 minút pred začiatkom zápasu.

"Vyzývame a upozorňujeme fanúšikov, aby prišli v časovom predstihu a to z dôvodu dôkladných bezpečnostných prehliadok, ktoré sa budú vykonávať ešte pred turniketmi. Obraciame sa na fanúšikov, aby sa počas návštevy zápasu riadili organizačným a návštevným poriadkom a taktiež pokynom usporiadateľskej služby. Zároveň vyzývame fanúšikov, aby sa ešte pred samotným zápasom oboznámili so zakázanými predmetmi, s ktorými im nebude umožnený vstup na štadión," uvádza sa v informácii na klubovom webe úradujúceho slovenského majstra.

Sparta do Bratislavy lietadlom, možnosti autobusom či vlakom padli

Vedenie českého futbalového majstra Sparty Praha sa rozhodlo, že mužstvo na štvrtkový duel 3. kola Európskej ligy UEFA 2014/2015 so Slovanom Bratislava do hlavného mesta SR pricestuje v stredu letecky. Podľa informácie portálu idnes.cz uvažovali "rudí", že by mohli využiť autobus či vlak, napokon "vyhral" letecký presun.

Klub pre nestabilnú situáciu na diaľnici zamietol autobus. "Vzhľadom k tomu, že Bratislava je pomerne blízko, tak sa zvažovali rôzne modely prepravy. Ale do nášho optimálneho harmonogramu sa nám nedarili nájsť bežné spoje. A vypraviť vlastný vlak nedávalo zmysel z ekonomického hľadiska," citoval idnes.cz hovorcu klubu z Letnej Ondřeja Kasíka. Letecký presun trvá asi 50 minút, hráči ocenia voľbu čartrového letu aj pri návrate.

Sparta sa pre lietadlo rozhodla aj preto, lebo chcela, aby mal zápas na Slovensku parametre riadneho duelu EL. V súboji nemôžu hostia počítať so zraneným triom hráčov Josef Hušbauer, Michal Breznaník a Martin Nešpor. Sparta má v tabuľke I-skupiny tri body a je tretia o skóre za Bernom. Slovan po prehrách 0:5 na pôde YB Bern a 0:2 doma s Neapolom je bez bodu posledný.

Slovan potrebuje v EL bodovať, Grendel hovorí o pripravenosti mužstva

Futbalistom úradujúceho slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava padlo vhod voľno, ktoré mali po preloženom šlágri Fortuna ligy so Spartakom Trnava. Prestávka na konsolidáciu sa však už skončila a nasleduje intenzívna príprava na pražskú Spartu, s ktorou sa "belasí" stretnú vo štvrtkovom prestížnom dueli Európskej ligy UEFA 2014/2015.

"Mali sme priestor na potrénovanie vecí, ktoré nám v poslednej dobe veľmi nejdú. S novým trénerom Jozefom Chovancom sme sa rozprávali o tom, ako chceme hrať, na nejaké veľké zmeny ale ešte nebol čas. Máme za sebou predsa len iba tri spoločné tréningy," povedal stredopoliar Erik Grendel v rozhovore pre oficiálnu internetovú stránku Slovana.

Preložené nedeľňajšie stretnutie s Trnavou je na jednej strane šancou na poriadnu regeneráciu a prípravu, na druhej strane už ale hráči pociťujú aj zápasový deficit. "Tešili sme sa na ten zápas a boli sme naštartovaní. Teraz sa budeme musieť vybúriť na Sparte," pousmial sa Grendel. "Uvedomujeme si význam tohto zápasu a potrebujeme v ňom bodovať. Súper bude môcť hrať o čosi pokojnejšie, keďže on už tri body získal. My ale hráme doma a musíme zabrať."

Podľa Grendela sa Slovan musí otriasť z prehier 0:5 s Young Boys Bern a 0:2 s Neapolom. "Myslím si, že sme už v pohárovej Európe ukázali, že vieme hrať dobrý futbal. Na to teraz treba nadviazať. Potrebujeme hrať ako v domácom zápase proti Borisovu, alebo proti Tiraspoľu. Taký výkon nám môže priniesť želané ovocie. Bez pochýb to je prestížne stretnutie a boli by sme radi, ak by sme už aspoň trochu potešili divákov. Musíme teraz ísť na to krok po kroku, lebo sme hrali naozaj veľmi zle," dodal Grendel.

Zápas povedie švédsky rozhodca Strömbergsson

Švédsky rozhodca Martin Strömbergsson povedie duel Európskej ligy UEFA 2014/2015 medzi futbalistami Slovana Bratislava a Sparty Praha, ktorý má úvodný výkop vo štvrtok 23. októbra o 19.00 h na Pasienkoch. Informáciu priniesla internetová stránka uefa.com.

Strömbergssonovi budú na čiarach pomáhať jeho krajania Daniel Gustavsson a Joakim Flink, bránkovými rozhodcami sú ďalší Švédi Andreas Ekberg a Bojan Pandžič. V úlohe štvrtého arbitra sa predstaví Per Brogevik, pozorovateľom rozhodcov je Belgičan Michel Piraux.