Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Futbal

Slováci sú už vo Vichy, v utorok ich prijme starosta

Odlet slovenskej futbalovej reprezentácie do dejiska ME vo Francúzsku. Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák. Bratislava, 6. júna 2015. FOTO TASR Foto: TASR

Slováci nastúpia v základnej B-skupine v sobotu proti Walesanom.

Bratislava 6. júna (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia v poriadku dorazila do Vichy, kde si pred EURO 2016 rozložila základňu. Výprava odletela z Bratislavy v pondelok popoludní. Cieľom bolo letisko Clermont-Ferrand, odkiaľ sa Slováci presunuli autobusom do kúpeľného sídla.

Tím SR sa ubytoval vo Vichy Célestins Spa Hotel. "Už sme na hoteli, už sme po večeri. Teraz nastáva klasické vybalovanie a príprava na zajtrajší deň," referoval pre TASR PR manažér SFZ Juraj Čurný.

V utorok Slováci absolvujú verejný tréning o 18.00 h na štadióne vo Vichy. O hodinu skôr ich na tamojšej radnici prijme starosta mesta.

Odlet

Slovenskí futbaloví reprezentanti v pondelok popoludní odleteli z Bratislavy do francúzskeho mesta Clermont-Ferrand. Základňu pre majstrovstvá Európy (10. júna - 10. júla) si rozložia v kúpeľnom sídle Vichy vzdialenom približne hodinu cesty od príletovej destinácie.

Zverenci Jána Kozáka majú za sebou tréningový kemp v rakúskom Windischgarstene i tri medzištátne prípravné stretnutia: s Gruzínskom i Nemeckom si poradili zhodne 3:1 a na záver prípravy uhrali bezgólovú remízu so Severným Írskom.

"Prevláda u nás pocit zodpovednosti, pretože nechceme sklamať slovenského fanúšika. Verím, že na šampionáte podáme výkony, s akými budeme spokojní. Príprava prebehla podľa plánu, všetko závisí od prístupu hráčov. Snažili sme sa nachystať čo najlepšie a myslím si, že sa nám to podarilo," povedal tréner Kozák. "



Sústredenia boli dosť dlhé, už sa nemôžeme dočkať nášho prvého vystúpenia. V Rakúsku to bolo pomerne jednotvárne, teraz však zmeníme prostredie. Skúsenejších futbalistov doplnili draví mladíci, takže máme dobrú skladbu mužstva," uviedol kapitán a stopér Martin Škrtel.



"Dúfam, že už po prvých dvoch dueloch sa staneme postupujúcim tímom. Čaká na mňa ďalšia pekná skúsenosť. Mám radosť, že už v mladom veku som sa dostal do reprezentačného kolektívu. Takáto účasť je krásna pre každého futbalistu, o to viac pre slovenského, keďže na vrcholné podujatie sa nekvalifikujeme zakaždým," dodal krídelník Vladimír Weiss.

Stanislav Šesták odcestoval na svoju poslednú reprezentačnú akciu: "Užívam a vychutnávam si každú jednu chvíľu. Viac zodpovednosti budú pociťovať hráči, ktorí patria do základnej jedenástky."

Slováci nastúpia v základnej B-skupine EURO 2016 11. júna o 18.00 h v Bordeaux proti Walesanom, 15. júna o 15.00 h si v Lille zmerajú sily s Rusmi a napokon 20. júna o 21.00 h narazia v St. Étienne na Angličanov.