Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Futbal

Futbalisti MFK Ružomberok odštartovali prípravu s koučom Hrnčárom

Ilustračné foto Foto: TASR/Andrej Galica

Nastali tiež zmeny v hráčskom kádri.

Ružomberok 6. júna (TASR) - Ružomberok 6. júna (TASR) - Norbert Hrnčár už vystupoval v pozícii hlavného kouča na pondelňajšom prvom tréningu letnej prípravy futbalistov MFK Ružomberok. Ako pre TASR povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva ružomberského klubu Ľubomír Golis, vedenie predstavilo mužstvu čiastočne nový realizačný tím na čele s Hrnčárom a asistentom Richardom Högerom.

Trénerská dvojica v uplynulej sezóne doviedla Spartak Myjava na bronzový stupienok v konečnom fortunaligovom poradí znamenajúci účasť v kvalifikačnej fáze Európskej ligy UEFA 2016/2017. Po skončení ročníka sa však s kopaničiarmi dohodla na rozviazaní spolupráce. "Ako lodivod hostí som nerád chodieval do Ružomberka, vždy sa tu hralo ťažko, sila domácich bola evidentná. K futbalu patria aj transfery a pohyby, či už hráčov alebo trénerov. Dostal som ponuku z Ružomberka, zaujala ma. Prejavila sa u mňa túžba pracovať v klube, ktorý má ambície a maximalistické ciele. Už perfektná infraštruktúra posúva tunajší futbal ďalej. S Myjavou som mal kontrakt na jeden rok a rozišli sme sa veľmi korektne," povedal čoskoro 46-ročný Hrnčár.

V Liptove hľadali po šiestej priečke v najvyššej súťaži alternatívu za doterajšieho kormidelníka Ladislava Pecka, ktorý zostane v štruktúrach. O jeho konkrétnej funkcii sa rozhodne v najbližších dňoch. Peckov asistent Ján Bíreš pod Čebraťom skončil, trénerom brankárov zostal Marek Rodák.

Nastali tiež zmeny v hráčskom kádri MFK. "Rozlúčili sme sa s viacerými futbalistami, ktorým vypršali zmluvy. Zároveň sme do prípravy stiahli hráčov po hosťovaniach v minulej sezóne a pribudli aj nové mená," dodal Golis. Na úvodnom tréningu "ruže" sa objavili dve čerstvé tváre: Šimon Kupec z FC ViOn Zlaté Moravce a Jozef Menich z Lokomotívy Zvolen.

"Musíme citlivo zvládnuť prestavbu kádra, pretože jeho skladba v predchádzajúcej sezóne nebola optimálna. Chceme zabudovať mladších a dať priestor aj tým, ktorí tu vyrástli, no z rôznych dôvodov boli na hosťovaniach. Z väčších posíl tu zatiaľ nie je nikto. Rokujeme však s hráčmi a ich agentmi. Črtá sa nám užšia spolupráca so Spartou Praha, tento týždeň by do Ružomberka mali prísť traja hráči z Letnej, najprv ich, samozrejme, vyskúšame," prezradil športový a marketingový riaditeľ MFK Dušan Tittel.

Do prípravy sa po skončení zmlúv nezapojili brankár Darko Tofiloski, obrancovia Martin Boszorád, Gagik Daghbašjan, Lukáš Lupták, Antonín Rosa, s ktorým s Ružomberčania dohodli na predčasnom ukončení spolupráce, stredopoliar Štefan Zošák a útočník Martin Jakubko.

Prvý týždeň budú Liptáci zaberať v domácich podmienkach. Od 13. do 18. júna na nich čaká sústredenie v českých Třemošniciach, kde absolvujú aj dve prípravné stretnutia (14. júna) so Slaviou Praha a (18. júna) s FK Teplice. O päť dní neskôr hrajú v maďarskom Debrecíne, 29. júna si v Poprade zmerajú sily s Baníkom Ostrava a na generálku (9. júla) si pozvali Sigmu Olomouc. Ešte jeden zápas plánujú na 2. júla.


Káder MFK Ružomberok na začiatku letnej prípravy na sezónu 2016/2017:

brankári: Hajdúch, Macík, Šavol

hráči do poľa: J. Maslo, P. Maslo, Kružliak, Čurma, Menich, Kupec, Nagy, Ferenčík, Gerát, Ďubek, Gál-Andrezly, Kučera, Faško, A. Lovás, Lačný, Bartoš, Gerec, Kudlička

maródi: Sapara, Ondrek, Vavrík, Miroslav Almaský, Mário Almaský, Kotora