Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Rusko a Ukrajina nebudú spolu v skupine na MS 2018

Prezident FIFA Sepp Blatter Foto: TASR/AP

Blatter, ktorý sa v Moskve zúčastnil na predstavení oficiálneho loga MS 2018, sa vyjadril, že politická situácia vo svete by nemala mať vplyv na šport.

Moskva 28. októbra (TASR) - Rusko a Ukrajina nebudú v rovnakej skupine na majstrovstvách sveta 2018 v prípade, že sa ukrajinskí futbalisti na svetový šampionát prebojujú. V utorok to v Moskve povedal prezident FIFA Sepp Blatter.

"Môžete si tým byť istý," odpovedal šéf svetového futbalu na otázku agentúry R-Sport, či bude Rusko a Ukrajina z dôvodu politického napätia medzi Kyjevom a Moskvou rozdelené do rôznych skupín. Svetový šampionát 2018 sa uskutoční práve v Rusku.

Blatter, ktorý sa v Moskve zúčastnil na predstavení oficiálneho loga MS 2018, sa vyjadril, že politická situácia vo svete by nemala mať vplyv na šport. V poslednom čase boli tlaky, aby Rusom odobrali svetový šampionát pre konflikt na Ukrajine, ale Blatter je proti tomu. "Bojkotom sa nikdy nič nedosiahlo. FIFA plne podporuje, aby sa majstrovstvá sveta 2018 hrali v Rusku," povedal 78-ročný Švajčiar.

Blatter zároveň vyjadril spokojnosť s prípravami šampionátu. "V porovnaní s prípravami Brazílie na MS 2014 je na tom Rusko oveľa lepšie," povedal Blatter. Na margo úvah o prípadnom zrušení zápasu o 3. miesto na MS uviedol: "Určite sa bude hrať o tretie miesto, je to veľmi dôležité. Keby tomu tak nebolo, tak by nemal bronz napríklad ani šéf UEFA Michel Platini. V týchto zápasoch ide o veľa a sú prestížne."

Presné dátumy šampionátu v Rusku oznámi FIFA na budúci rok, ale malo by sa hrať od 8. júna do 8. júla 2018. Už je isté, že turnaj sa bude hrať v jedenástich mestách na dvoch štadiónoch v Moskve, ďalej v Petrohrade, Samare, Saransku, Rostove na Done, Soči, Kazani, Kaliningrade, Volgograde, Nižnom Novgorode a Jekaterinburgu.