Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Prípravný zápas Rusko - Paraguaj po teroristickom útoku zrušili

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Duel by sa mohol konať neskôr v náhradnom termíne.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Moskva 23. marca (TASR) - Prípravný zápas medzi futbalistami Ruska a Paraguaja, ktorý sa mal hrať v pondelok na štadióne Dinama Moskva, sa neuskutoční. Dôvodom je piatkový teroristický útok v koncertnej sále na predmestí Moskvy. O zrušení stretnutia informovala v sobotu Ruská futbalová únia.

"Vzhľadom na útok sa predstavitelia ruského a paraguajského zväzu dohodli na zrušení prípravného zápasu," uviedla únia v stanovisku, z ktorého citovala agentúra AFP. Duel by sa mohol konať neskôr v náhradnom termíne.

Do koncertnej sály Crocus City Hall v meste Krasnogorsk na predmestí Moskvy vpadli v piatok večer viacerí muži ozbrojení automatickými zbraňami a granátmi. Na mieste zabili podľa úradov desiatky ľudí a najmenej 100 zranili. V sobotu predpoludním bolo potvrdených 93 úmrtí.

Z budovy boli hlásené výbuchy a zachvátil ju rozsiahly požiar. Úrady zadržali 11 osôb, píše AP s odvolaním sa na ruské médiá. Štyria zo zadržaných sa zúčastnili priamo na útoku. K zodpovednosti za útok sa prihlásila militantná organizácia Islamský štát.