Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

ManUtd predstavil ďalšiu posilu. Mchitarjan podpísal zmluvu na 4 roky

Arménsky stredopoliar Borussie Dortmund Henrich Mchitarjan, ktorý prestúpil do anglického klubu Manchester United Foto: TASR/AP

Nový kouč červených diablov Jose Mourinho pred 27-ročným stredopoliarom angažoval aj pravého obrancu Erica Baillyho a kanoniera Zlatana Ibrahimoviča.

Manchester 6. júla (TASR) - Anglický futbalový klub Manchester United v stredu oficiálne predstavil aj tretiu letnú posilu. Podľa avizovaných informácií sa dohodol na štvorročnej spolupráci s Henrichom Mchitarjanom, ktorý prišiel na Old Trafford z Borussie Dortmund.

Nový kouč "červených diablov" Jose Mourinho pred 27-ročným stredopoliarom angažoval aj pravého obrancu Erica Baillyho a kanoniera Zlatana Ibrahimoviča. Voľbou číslo tri sa stal Mchitarjan, ktorý nastúpil za Borussiu od roku 2013 na 140 zápasov a strelil 41 gólov. Impozantnou štatistikou sa prezentoval najmä v uplynulom ročníku, keď k 23 presným zásahom pridal 32 gólových prihrávok vo všetkých súťažiach. Vďaka týmto číslam sa ocitol v bundesligovej jedenástke ročníka. "Som hrdý na to, že sa uskutočnil môj vysnený prestup do Manchestru United. Teším sa, že budem hrať za klub s takou bohatou históriou a verím, že budem jeho súčasťou dlhú dobu. Chcem sa poďakovať aj trénerovi Jose Mourinhovi za dôveru, ktorú do mňa vložil. Verím, že hraním za takýto klub si uctím pamiatku otca, ktorý ma v detstve veľmi inšpiroval," povedal Mchitarjan po oficiálnom predstavení na klubovom webe.




V národnom tíme Arménska nastúpil na 59 stretnutí a s 19 gólmi je jeho historicky najlepším zakončovateľom. Debut na medzinárodnej scéne absolvoval v roku 2007. Ocenenie pre najlepšieho arménskeho futbalistu si prevzal už päťkrát.