Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Futbal

VIDEO: Maradona a Pelé ukončili rivalitu, stali sa priateľmi v mieri

Diego Maradona a Pelé Foto: Youtube

Odvekí juhoamerickí rivali sa zúčastnili na Zápase priateľstva v parížskom Kráľovskom paláci, kde ukončili dlhoročný spor.

Paríž 10. júna (TASR) - Futbalové legendy Diego Maradona a Pelé sa pred štartom EURO 2016 zmierili. Odvekí juhoamerickí rivali sa zúčastnili na štvrtkovom "Zápase priateľstva" v parížskom Kráľovskom paláci, kde ukončili dlhoročný spor.

Na spomínanom podujatí si vybraní bývalí futbalisti vrátane Ria Ferdinanda, Bebeta či Clarencea Seedorfa zahrali promočný zápas piatich proti piatim. Nechýbali ani legendárni kanonieri - Argentínčan Maradona a Brazílčan Pelé. "Je veľmi pekné vidieť ho zdravého a schopného pripojiť sa k nám. Som rád, že je v poriadku. Vždy sme spolu zápasili, ale dosť bolo boja. Chcem sa Pelému poďakovať, vieme, kto to bol a kým navždy zostane. Potrebujeme ikony ako on," povedal podľa agentúry AP Maradona, ktorý v minulosti neraz verbálne napadol svojho soka.

Pelé na ukončenie dlhoročnej rivality dodal: "Toto sú chvíle mieru. Urobili sme niečo pre vybudovanie priateľstva a jednoty. Ďakujem svojmu priateľovi Maradonovi za túto možnosť."