Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Futbal

Nové kopačky majú reprezentantom priniesť úspech na šampionáte

Na archívnej snímke obranca Norbert Gyömbér. Foto: TASR/Michal Svítok

Pre trio Kozáčik, Gyömbér a Duda je k dispozícii nová sada kopačiek.

Bratislava 20. mája (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti Matúš Kozáčik, Norbert Gyömbér a Ondrej Duda odprezentovali novú verziu kopačiek, ktorá ich mám inšpirovať k úspechu na európskom šampionáte vo Francúzsku.

Historicky premiérové vystúpenie Slovenska na kontinentálnom šampionáte neuniklo pozornosti jednej z najznámejších značiek so športovým oblečením, ktorá obúva viacero reprezentačných futbalistov. Pre trio Kozáčik, Gyömbér a Duda je k dispozícii nová sada kopačiek pod názvom "Mercury Pack". Motto kampane "First never follows" má inšpirovať slovenských futbalistov k húževnatosti stať sa najlepším. "Dôležité je, aby hlavne dobre sedeli. Dúfam, že nám prinesú dobré výsledky," vyjadril sa k novým kopačkám Ondrej Duda.

Reprezentačná trojica si okrem odprezentovania svetu vyskúšala novinku aj naostro v súťažiach zručností, v ktorých kraľoval stredopoliar Legie Varšava. Z novinky mal dobré pocity aj obranca talianskeho AS Rím Norbert Gyömbér, ktorý dostal premiérovo bezšnúrkovú verziu: "Hral som už so šnúrkami, preto som veľmi zvedavý, ako sa mi prispôsobia. Imponuje mi dizajn. Ostáva dúfať, že prinesú pekné výsledky na šampionáte."

O dôležitosti správnych kopačiek sa vyjadril aj brankár českého majstra Viktorie Plzeň Matúš Kozáčik: "V dnešnej dobe sa už zmenil štýl, brankár už potrebuje hrať aj nohami. Je dôležité, aby mal pohodlie pri kopaní a stabilite, aby dokázal rýchlo zasiahnuť. Mne táto značka sedí a som rád, že s nimi môžem spolupracovať." Slovensko sa v úvodnom stretnutí B-skupiny na šampionáte stretne 11. júna s Walesom, ktorého súčasťou je aj jeden zo svetových ambasádorov novej rady kopačiek Gareth Bale. "Každý zápas bude pre nás ťažký, preto by bolo fajn, ak by sa nám ho podarilo zvládnuť," uviedol stredopoliar Legie na adresu Walesu.