Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Moyes aj Guardiola sú s remízou spokojní, šance v odvete sú vyrovnané

Na snímke vľavo hráč Bayernu Bastian Schweinsteiger, vpravo hráč United Michael Carrick v úvodnom zápase štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov Manchester United - Bayern Mníchov na štadióne Old Trafford v Manchestri v utorok 1. apríla 2014. Foto: TASR/AP

Holandský krídelník v drese obhajcu Arjen Robben verí, že na domácej pôde uspejú Bavori.

Manchester 2. apríla (TASR) - Obhajca triumfu vo futbalovej Lige majstrov Bayern Mníchov sa v utorňajšom prvom štvrťfinále na Old Trafford s Manchestrom United poriadne narobil na cennú remízu 1:1 do budúcotýždňovej odvety. Proti skvele bojujúcim "červeným diablom" zachránil jeho česť vyrovnávajúcim gólom Bastian Schweinsteiger, ktorý ale v úplnom závere videl červenú kartu a v odvete 9. apríla v Mníchove bude chýbať.

V prvom polčase pred vypredaným publikom, ktoré tentoraz stálo za hráčmi a ich trénerom Davidom Moyesom - okrem sektoru hostí - ako jeden muž, si hostia kontrolovali priebeh. Mohli však inkasovať po chybe obrany, keď sa do brejku dostal Danny Welbeck, išiel sám na brankára Manuela Neuera, ten ale spoluhráčov zachránil. V druhom polčase inkasovali hostia po rohu, keď kapitána Nemanju Vidiča si nik nevšímal a ten výbornou hlavičkou zaskočil favorita. O pár minút však nemecký tím odpovedal, keď center Rafinhu priklepol Mandžukič Schweinsteigerovi, ktorý chladnokrvne a nezadržateľne prekonal domáceho brankára Davida de Geu.

"Gratulujem mužstvu. Som spokojný, pretože Manchester United je stále jedným z najlepších mužstiev na svete a na to by sme nemali zabúdať. Gól z ihriska súpera je extrémne dôležitý. Hoci stav 1:1 je zradný. V odvete sa pokúsime vyhrať a mám absolútnu dôveru v mojich hráčov, že sa nám to podarí," povedal španielsky tréner Bayernu Pep Guardiola. Tomu v odvete bude chýbať aj Javi Martinez, ktorý videl ďalšiu žltú kartu.

"Hráči hrali výborne. Som trošku nespokojný, že sme dostali gól na 1:1, ale inak sme hrali skutočne dobre. Bola skvelá atmosféra, publikum bolo fantastické. Škoda Wellbeckovej príležitosti, na tejto úrovni sa toto jednoducho musí premeniť. Vieme, že v odvete musíme skórovať. Preto s tým niečo budeme musieť urobiť. Ale všetci cítime, že je tu veľká šanca. Chceme ísť do Mníchova a vyhrať. Náš najlepší futbal v tejto sezóne hráme v Lige majstrov," citoval oficiálny web UEFA Moyesa.

Nebezpečnými strelami sa tradične pokúšal o gól holandský krídelník obhajcu Arjen Robben. "Bol to dobrý zápas. United hrali dobre v defenzíve a čakali na protiútoky. Ale 1:1 je dobrý výsledok, ktorý si berieme domov a tam našu misiu ukončíme postupom. Nie je ľahké, keď je súper takto zatiahnutý, ale dokázali sme vyrovnať a máme cennú remízu," zhodnotil Robben.