Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

ManU zdolal Aston Villu 4:1, lietadlo s transparentom podporilo Moyesa

Wayne Rooney oslavuje gól Foto: TASR/AP

Červení diabli strácajú tri body na umiestnenie zarúčujúce pohárovú Európu.

Londýn 29. marca (TASR) - Futbalisti Manchestru United zvíťazili v sobotňajšom zápase 32. kola anglickej Premier League nad Aston Villou presvedčivo 4:1. Ziskom troch bodov, ku ktorým prispel dvomi gólmi útončík Wayne Rooney, si tak napravili chuť po nevydarenom stredajšom derby proti mestskému rivalovi zo City (0:3).

V tabuľke patrí zverencom Davida Moyesa 7. priečka so ziskom 54 bodov, na umiestnenie zarúčujúce pohárovú Európu strácajú tri body.

Líder tabuľky Chelsea Londýn prekvapujúco prehral na ihrisku Crystal Palace 0:1. Nešťastný vlastný gól si v 52. minúte strelil skúsený stopér John Terry.

Chelsea si napriek zakopnutiu udržala po sobote vedúcu priečku. Na ňu sa mohol dostať Manchester City, keby vyhral v Londýne nad Arsenalom, "Citizens" nakoniec v šlágri kola remizovali 1:1. Hostí dostal v 18. minúte do vedenia David Silva, po prestávke zariadil deľbu bodov Mathieu Flamini.

O pozíciu lídra môže Chelsea ešte pripraviť v nedeľu druhý Liverpool, ktorý hostí Tottenham.

Nad Old Traffordom lietadlo s protestom, diváci trénera Moyesa podporili

Skupina fanúšikov anglického futbalového klubu Manchester United si prenajala lietadlo s transparentom, ktoré v sobotu v úvode zápasu 32. kola Premier League s Aston Villou (4:1) trikrát preletelo nad štadiónom Old Trafford.

Na transparente sa skvel nápis "Wrong one - Moyes out" (Ten nesprávny: Moyes preč) namierený proti trénerovi Davidovi Moyesovi, pod ktorého vedením predvádzajú "červení diabli" v prebiehajúcej sezóne zatiaľ rozpačité výkony. Fanúšikovia si ako základ nápisu zvolili upravenú prezývku kouča FC Chelsea Joseho Mourinha "Special One" (Výnimočný).

Moyes zareagoval po víťaznom stretnutí s Aston Villou s chladnou hlavou: "Peniaze, ktoré zaplatili za lietadlo, by sa viac hodili nadácii Darrena Fletchera."

Fanúšikovia na tribúnach počas preletu lietadla nad štadiónom bučali a vyjadrili tak napriek nie práve oslnivej sezóne podporu trénerovi ManU. "Celý čas opakujem, odkedy som sem prišiel, že publikum na Old Trafforde bolo vždy skvelé. Správali sa ku mne úžasne, aj keď sa nám nedarilo. Dnes sme nezačali dobre, no obecenstvo celý čas mužstvo podporovalo a pomohlo mu nakopnúť sa," citovala agentúra dpa Moyesa po víťaznom stretnutí s Aston Villou.

32. kolo - sumáre:

Manchester United - Aston Villa 4:1 (2:1)
Góly: 20. a 45. Rooney, 58. Mata, 90.+1 Hernandez - 13. Westwood

Crystal Palace - Chelsea Londýn 1:0 (0:0)
Gól: 52. Terry (vl.)

Southampton - Newcastle 4:0 (1:0)
Góly: 45. a 89. Rodriguez, 49. Lambert, 70. Lallana

Stoke City - Hull City 1:0 (0:0)
Gól: 62. Odemwingie

Swansea - Norwich 3:0 (2:0)
Góly: 30. a 38. De Guzman, 75. Routledge

West Bromwich - Cardiff 3:3 (2:1)
Góly: 2. Amalfitano, 9. Dorrans, 90. Bifouma - 30. Mutch, 73. Caulker, 90. Daehli

Arsenal Londýn - Manchester City 1:1 (0:1)
Góly: 53. Flamini - 18. D. Silva