Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Malec potešil Galáda výborným výkonom a gólom

Tomáš Malec. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Futbalový útočník sa po prestupe do Nórska rozohral v zostave nórskeho Rosenborgu k skvelým výkonom s vynikajúcou bilanciou.

Bratislava 29. septembra (TASR) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád navštívil počas uplynulého víkendu duel 25. kola nórskej Elitserien Rosenborg Trondheim - Aalesund FK (3:0), v ktorom sa predstavil aj najlepší strelec minulej sezóny najvyššej slovenskej futbalovej sezóny Tomáš Malec.

Ten sa po prestupe do Nórska rozohral v zostave Rosenborgu k skvelým výkonom s vynikajúcou bilanciou, keď v piatich zápasoch strelil tri góly. Premiérový pred dvomi týždňami do siete Bodo Glimt, minulý týždeň skóroval na pôde Haugesundu a gólový hetrik zavŕšil nedeľnajším zásahom v domácom dueli proti Aalesundu.

Na štadióne Lerkendal sledoval jeho výkon aj tréner slovenskej 21-ky Ivan Galád. "Tomáš nastúpil prvýkrát v základnej zostave, predviedol skvelý výkon, strelil gól a stal sa mužom zápasu. Všetky dojmy z pracovnej cesty zatienil duel, v ktorom najmä v druhom polčase ukázal Tomáš Malec svoje kvality," povedal Galád pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu www.futbalsfz.sk.

Spokojný so svojimi výkonmi aj s návštevou trénera bol aj Malec. "V prvom polčase som sa postupne dostával do zápasu, v tom druhom, po strelení gólu, to bolo super. Som rád, že som dostal dôveru trénera a podarilo sa mi opäť skórovať," povedal na margo zápasu s Aalesundom. Maleca vyhlásili za najlepšieho hráča zápasu. "Po každom zápase majú diváci možnosť hlasovať v ankete o muža zápasu, tentoraz poslali najviac sms-iek s mojim menom. Veľmi sa teším z ich podpory. Už počas zápasu, keď som sa dostal k lopte, som vnímal ich povzbudzovanie, po stretnutí sa v hlavnom fanúšikovskom sektore objavila dokonca slovenská vlajka. Čo viac si priať? Teším sa," dodal kanonier Rosenborgu. Malec okrem troch gólov v A-tíme strelil predtým ďalších päť v béčku.

Vysoký útočník figuruje v nominácii slovenskej dvadsaťjednotky na barážové zápasy s Talianskom o postup na majstrovstvá Európy.