Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Futbal

Maďarskí chuligáni vyčíňali v Marseille, zasahovala polícia

Na snímke fanúšikovia Maďarska preliezajú do druhého sektora na tribúne pred zápasom F-skupiny ME 2016 vo futbale Island - Maďarsko vo francúzskom Marseille 18. júna 2016. Foto: TASR/AP

V sobotu začala UEFA disciplinárne konanie voči Chorvátsku a Turecku.

Marseille 19. júna (TASR) - Násilné strety maďarských futbalových chuligánov s francúzskou políciou sprevádzali sobotňajší duel Island - Maďarsko (1:1) na EURO 2016. Muži zákona museli zasahovať proti výtržníkom aj na štadióne Stade Vélodrome v Marseille, za čo hrozí Maďarsku finančná pokuta od UEFA.

Konflikty sa začali ešte pred zápasom v uliciach Marseille. Niekoľko stoviek fanúšikov tímu nemeckého trénera Bernda Storcka pochodovalo mestom, pod vplyvom alkoholu ničili terasy barov a lámali stoličky. Polícia musela použiť obušky a skupinu, ktorú viedli "ultras" Ferencvárosu z chuligánskeho zoskupenia XVI. Szektor, sprevádzala v kordóne až na štadión.

Problémy pokračovali aj na Stade Vélodrome. Maďarskí priaznivci nerešpektovali vyhradené sektory a niektorí sa snažili prelomiť bezpečnostné bariéry. Polícia použila peprové spreje, pri bitkách sa ľahko zranili viacerí usporiadatelia i niekoľko fanúšikov.

V sobotu začala UEFA disciplinárne konanie voči Chorvátsku a Turecku. Fanúšikovia oboch tímov v piatok narušili priebeh zápasov D-skupiny, keď na trávnik hádzali svetlice a bili sa medzi sebou na tribúnach.