Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Kuckovi pre zranenie zo zápasu s Ukrajinou hrozí 6-týždňová absencia

Juraj Kucka, archívna snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Kucka sa deň po zápase s Ukrajinou podrobil vyšetreniu magnetickou rezonanciou, ktoré ukázalo menšie zranenie brušného svalu.

Trabzon 21. novembra (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka by mohol až šesť týždňov chýbať pre zranenie, ktoré utrpel v súboji Ligy národov s Ukrajinou (4:1) v Trnave. Znamenalo by to, že 31-ročný stredopoliar tureckého Trabzonsporu by už na jeseň nezasiahol do súťažných duelov. Uviedli to v stredu turecké médiá.

Kucka sa deň po zápase s Ukrajinou podrobil vyšetreniu magnetickou rezonanciou, ktoré ukázalo menšie zranenie brušného svalu. Lekársky tím v národnom tíme sa snažil hráča pripraviť aj na nasledujúci duel v pražskom Edene proti Česku (0:1), no nepodarilo sa. Bývalý hráč Sparty Praha či AC Miláno po tom, ako strelil druhý slovenský gól, skončil na trávniku s bolestivou grimasou a odniesli ho na nosidlách.

"Ešte pred gólom sme kopali roh. S niekým z Ukrajincov som sa zrazil a silno som si udrel bedrovú kosť. Bolelo to, ale ešte som išiel hrať. O chvíľu som mal šancu vystreliť a pri tej streľbe ma v tom bedrovom kĺbe opäť pichlo. Ešte som videl, ako lopta dopadla do bránky, od bolesti som spadol na trávnik a už som vedel, že nebudem môcť pokračovať. Bolo to také šťastie v nešťastí. Ešte sa mi nikdy nestalo, že by som dal gól a hneď potom som musel ísť z ihriska na nosidlách," citoval ho po súboji s výberom Andrija Ševčenka oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).