Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Futbal

Kucka ako prvý Slovák s prezývkou na drese

Juraj Kucka (Slovensko) sa teší po strelení gólu na 3:1 počas prípravného zápasu na EURO vo Francúzsku medzi úradujúcim majstrom sveta Nemeckom a Slovenskom v Augsburgu, 29. mája 2016. Foto: TASR/Michal Svítok

Futbalové súťaže UEFA poznajú v prípade mien na dresoch kategóriu "shirt name", čiže meno, pod ktorým je hráč na verejnosti známy. Úplne štandardne ho používajú hráči z latinskoamerických krajín.

Vichy 8. júna (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka je prvý hráč v histórii národného mužstva, ktorý nemá na drese svoje občianske meno, ale prezývku "Kuco".

Rovnaké meno má aj na drese svojho klubu, milánskeho AC. "Pretože tak ma volajú všetci, aj moja učiteľka v materskej škôlke mi inak nepovedala," citoval ho portál Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Informácia, že je prvý v histórii slovenskej reprezentácie ho prekvapila a potešila zároveň: "Niekto musí byť prvý!"

Futbalové súťaže UEFA poznajú v prípade mien na dresoch kategóriu "shirt name", čiže meno, pod ktorým je hráč na verejnosti známy. Úplne štandardne ho používajú hráči z latinskoamerických krajín vrátane najslávnejšieho futbalistu všetkých čias Pelého.