Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Kopúň privítal na zraze skúsenú Bíróovú, nahradila zranenú Kršiakovú

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na poslednom februárovom zraze chýbala útočníka Cincinnati Bearcats Laura Žemberyová pre zranenie.

Senec 1. apríla (TASR) - Slovenské futbalové reprezentantky sa na veľkonočný pondelok stretli v Senci a úvodný tréning sa niesol najmä v znamení prípravy na dva úvodné duely kvalifikácie o postup na ME 2025. Už v piatok 5. apríla nastúpia v NTC Senec o 15.00 h proti Izraelu. O štyri dni neskôr 9. apríla sa predstavia v Glasgowe proti favoritkám 2. skupiny zo Škótska.

Tréner slovenských futbalistiek musel ešte pred samotným zrazom riešiť zmenu v nominácii. "Pre nepríjemné zranenie vypadla Sara Kršiaková a na jej miesto som sa rozhodol zavolať Alexandru Bíróovú, ktorá pauzovala pre materské povinnosti, ale už je späť. Teší ma však fakt, že všetky ostatné dievčatá prišli na zraz v dobrej nálade, ale najmä zdravotne v poriadku," povedal pre futbalsfz.sk Peter Kopúň.

Do Senca dorazila aj skúsená obrankyňa Jana Vojteková: "Doma som si troška užila veľkonočné jedlo, ale teraz je už čas sústrediť sa na dobrý štart v kvalifikácii. Najskôr nás čaká Izrael a ten je pre nás akousi neznámou. Tréneri nám však určite predstavia podrobnú analýzu ich hry."

Na poslednom februárovom zraze chýbala útočníka Cincinnati Bearcats Laura Žemberyová pre zranenie. V pondelok sa už hlásila s tým, že je fit a pripravená pomôcť. "Teším sa, že som opäť medzi dievčatami. Cesta bola síce dlhá, ale som rada, že môžem byť opäť v národnom tíme," uviedla pre SFZ.