Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Suarez sa priznal a ospravedlnil, Chiellini mu odpustil

Uruguajský hráč Luis Suarez. FOTO TASR/AP

Kanonier FC Liverpool zverejnil ospravedlnenie na sociálnej sieti.

Montevideo 30. júna (TASR) - Uruguajský útočník Luis Suarez sa ospravedlnil Talianovi Giorgiovi Chiellinimu aj celej svetovej futbalovej rodine, za incident v zápase MS Uruguaj - Taliansko. Za pohryznutie protihráča mu FIFA vymerala rekordný trest na deväť zápasov, suspendáciu na štyri mesiace v akejkoľvek spojitosti s futbalovou činnosťou a pokutu 100.000 švajčiarskych frankov (cca (82.210 eur).

Kanonier FC Liverpool zverejnil ospravedlnenie na sociálnej sieti. "Hlboko ľutujem, čo sa stalo. Ospravedlňujem sa Giorgiovi Chiellinimu a celej futbalovej rodine a prisahám, že sa už nikdy nedopustím žiadneho podobného incidentu. Pravda je, že som môjmu kolegovi Chiellinimu spôsobil uhryznutie v kolízii so mnou," uviedol Suarez. Sám Chiellini označil trest od FIFA za prehnaný. Iba niekoľko minút Talian tiež na sociálnej sieti zareagoval: "Všetko je zabudnuté. Dúfam, že ti FIFA trest zníži."

Dvadsaťsedemročný Suarez sa previnil tesne pred víťazným gólom svojho krajana Diega Godina v 81. minúte. Incident si hlavný rozhodca Rodriguez z Mexika nevšimol, ale uruguajského strelca usvedčili televízne kamery. Štvornásobní majstri sveta a finalisti EURO 2012 po prehre 0:1 s Uruguajom prekvapujúco skončili svoje účinkovanie na šampionáte už v základnej skupine.

Suarez pôvodne poprel, že Taliana pohrýzol. S odstupom niekoľkých dní už konečne všetko priznal a uviedol, že svoj čin ľutuje. "Po niekoľkých dňoch, keď som bol doma so svojou rodinou, som mal príležitosť zhodnotiť a premyslieť si v pokoji, čo sa stalo v zápase Taliansko - Uruguaj 24. júna," napísal Suarez.

V minulosti už Suarez dvakrát pohrýzol súpera. V roku 2013 sa v zápase Premier League "zakusol" do obrancu Chelsea Londýn Branislava Ivanoviča, za čo dostal desaťzápasový dištanc. V roku 2010 počas pôsobenia v Ajaxe Amsterdam pohrýzol protihráča z PSV Eindhoven Otmana Bakkala a odsedel si za to sedem zápasov.

Uruguajského útočníka chcú v Kosove

Kosovský futbalový klub Hajvalia Priština ponúka uruguajskému útočníkovi Luisovi Suarezovi dočasný "azyl". Športový riaditeľ klubu Xhavit Pacolli túži po tom, aby kanonier Liverpoolu hral za jeho tím, pokiaľ mu nevyprší štvormesačný trest za uhryznutie Taliana Giorgia Chielliniho na MS v Brazílii.

Podľa denníka Bota Sot ponúkol klub Suarezovi mesačný plat 1500 eur a úradujúcemu anglickému vicemajstrovi sumu 30-tisíc eur ako "odstupné" za kontroverzného útočníka. "Na základe trestu nemôže hrať Suarez najbližšie štyri mesiace. No keďže Medzinárodná futbalová federácia neuznáva Kosovo, myslím si, že Luis by mohol hrať tu," citoval denník slová Pacolliho.

"Toto je maximum, ktoré môžeme ponúknuť. Niekomu to môže pripadať smiešne, ale to je všetko, čo pre neho môžeme urobiť. Pokiaľ je ochotný prísť a hrať za nás, bude tu vítaný. Keďže nie sme členmi FIFA, bolo by to pre neho ideálne," vyhlásil Pacolli.

Suarez dostal od disciplinárnej komisie FIFA za uhryznutie Chielliniho v zápase s Talianskom rekordný trest na deväť zápasov, suspendáciu na štyri mesiace a pokutu 100-tisíc švajčiarskych frankov (cca 82.210 eur).