Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Futbal

Juventus Turín získal Taliansky pohár po triumfe nad AC Miláno

Na snímke druhý zľava hráč Juventusu Juan Cuadrado, naľavo hráč Milána Andrea Barzagli vo finále Talianskeho pohára vo futbale Juventus Turín - AC Miláno na olympijskom štadióne v Ríme 9. mája 2018. Foto: TASR/AP

Všetky góly padli v druhom polčase.

Rím 9. mája (TASR) - Futbalisti Juventusu Turín sa stali víťazmi Talianskeho pohára, keď vo finále si poradili s AC Miláno presvedčivo 4:0. Všetky góly padli v druhom polčase. "Stará dáma" má na dosah double. V Serii A má dve kolá pred koncom šesťbodový náskok pred SSC Neapol a výrazne lepšie skóre.

Juventus sa v prvom polčase nedokázal presadiť proti dobre organizovanej obrane AC, v druhom dejstve však zrazil "rosso-neri" na kolená tromi gólmi v priebehu ôsmich minút. "Bol to z našej strany výnimočný výkon, Zisk trofeje považujem za úplne zaslúžený. Hráči preukázali technickú vyspelosť a silné morálno-vôľové vlastnosti. V prvom polčase nám Milánčania skomplikovali život, pretože dobre zatvárali priestory. V druhom dejstve sme však našli recept na prekonanie ich defenzívy a napokon bol z toho gólostroj," pochvaľoval si tréner Juventusu Massimiliano Allegri.

Na druhom a treťom góle Juventusu mal svoj podiel brankár AC Gianluigi Donnarumma, ktorý predviedol neisté zákroky. "Zaplatili sme daň za mladícke chyby. Myslím si však, že konečný výsledok je pre nás až príliš krutý. Nezaslúžili sme si prehrať takýmto vysokým rozdielom. V prvom polčase sme hrali s Juventusom vyrovnanú partiu a robili na ihrisku veľa veci tak, ako sme mali. Teraz sa naplno sústredíme na záver Serie A. Chceme si vybojovať miestenku do Európskej ligy," uviedol pre denník Gazzetta dello Sport tréner AC Gennaro Gattuso.