Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

VIDEO: Hamšík sa teší, že mu to tam konečne padlo

Gólová radosť Mareka Hamšíka po strelení gólu. Foto: TASR/AP

Slovenský stredopoliar v 58. minúte zvyšoval na 2:1 a prihral aj na štvrtý gól domácich.

Neapol 27. októbra (TASR) - Slovenský reprezentant Marek Hamšík si v nedeľu otvoril svoje strelecké konto v prebiehajúcom ročníku talianskej futbalovej Serie A. V dueli 8. kola pomohol dvoma gólmi k domácemu triumfu SSC Neapol nad Hellasom Verona 6:2. Hetrikom sa v drese súpera Slovana Bratislava v Európskej lige UEFA blysol Gonzalo Higuain.

"Konečne to tam padlo," uviedol pre svoju webstránku Hamšík, ktorý bol tesne pred koncom prvého polčasu prvý pri odrazenej lopte a zo šiestich metrov vyrovnal na 1:1. "Mali sme začiatok ako zo zlého sna, veď sme inkasovali už v prvej minúte. Chvíľku to trvalo, kým sme sa spamätali, ale potom sa hralo iba na bránku hostí."

Po zmene strán zvýšil slovenský stredopoliar v 58. minúte na 2:1 a prihral aj na štvrtý gól domácich. Ihrisko opustil v 85. minúte pri skandovanom potlesku divákov na San Paolo. "Veľmi sme potrebovali toto víťazstvo. Okrem zisku troch bodov ma teší aj to, že strelecky sa presadil aj Gonzalo Higuian a našich priaznivcov sme potešili vysokým počtom gólov," dodal Hamšík, so siedmimi strelami a piatimi do priestoru bránky najaktívnejší hráč Neapola.



Hamšík zaznamenal dva góly v zápase talianskej ligy opäť po 421 dňoch. Predtým sa tak stalo 31. augusta 2013 v stretnutí proti Chievu. Za Neapol dal v súťažných dueloch už 81 gólov, v Serii zaokrúhlil počet na 70.