Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Futbal

Tréner futbalistov Manchestru nemôže počítať s Aguerom

Tréner Manchestru City Pep Guardiola, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Historicky najlepší strelec Citizens vynechal sobotňajší duel s Bournemouthom a nepravdepodobný je aj jeho štart v najbližších stretnutiach s Watfordom a Chelsea.

Londýn 3. decembra (TASR) - Tréner futbalistov Manchestru City Pep Guardiola zrejme nebude môcť v najbližších zápasoch počítať so službami Sergia Aguera. Podľa lekárov anglického klubu existuje riziko, že by si mohol argentínsky útočník v prípade štartu obnoviť svalové zranenie a v tom prípade by vypadol až do januára.

"Doktori mi povedali, že Sergio nebude môcť hrať v najbližšom období. Ak by nastúpil, mohol by potom pauzovať štyri až päť týždňov. Za danej situácie, keď nás čaká množstvo zápasov, by sme neradili riskovali," povedal španielsky kouč pre agentúru AFP.

Historicky najlepší strelec "Citizens" vynechal sobotňajší duel s Bournemouthom a nepravdepodobný je aj jeho štart v najbližších stretnutiach s Watfordom a Chelsea. "Nie som si istý v tejto chvíli, či nastúpi. Komunikujem s lekármi každý deň, dávajú mi riporty a na základe toho sa rozhodnem," dodal Guardiola. Pri absencii Aguera, ktorý skóroval osemkrát v tejto sezóne Premier League, sa otvára väčší priestor v zostave Gabrielovi Jesusovi. Brazílčan zatiaľ dal v tomto ligovom ročníku len jeden gól.