Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

V Grécku pre smrť fanúšika odložili futbalové zápasy

Kostas Katsoulis Foto: youtube.com

Kostas Katsoulis, ktorý bol fanúšikom tímu Ethinikos Pireus, utrpel 15. septembra vážne zranenia hlavy po bitke s priaznivcami Irodotos na ostrove Kréta.

Atény 29. septembra (TASR) - Všetky víkendové zápasy najvyššej gréckej futbalovej ligy odložili. Stalo sa tak na základe rozhodnutia vlády, aby vzdali rešpekt fanúšikovi, ktorý sa stal obeťou útoku výtržníkov pred treťoligovým zápasom. Informáciu priniesla agentúra Reuters.

Štyridsaťšesťročný Kostas Katsoulis podľahol v nemocnici zraneniam v pondelok ráno, po tom ako bol takmer dva týždne v kóme. "Na znak úcty a pamiatky Kostasa Katsoulisa, ktorý sa stal obeťou násilia, sa minister kultúry a športu Giannis Adrianos rozhodol odložiť všetky zápasy, ktoré sa mali uskutočniť na budúci víkend," uvádza sa v stanovisku gréckej vlády.

Fanúšik tímu Ethinikos Pireus utrpel vážne zranenia hlavy, po bitke s priaznivcami Irodotos na ostrove Kréta. Incident sa udial 15. septembra.

Okrem 6. kola gréckej superligy sa cez víkend nebudú hrať ani zápasy druhej a tretej ligy, odložili aj basketbalový duel Gréckeho pohára a 2. kolo najvyššej súťaže v hádzanej. O tom, kedy sa odložené stretnutia dohrajú, ešte športové autority neinformovali.