Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Gréci s ďalšou ponížujúcou prehrou, Markarian zatiaľ zostáva

Tréner Markarian, archívne foto Foto: TASR/AP

Grékom, ktorým patrí v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie 25. priečka, sú po sobote v tabuľke na poslednej šiestej priečke.

Tórshavn 14. júna (TASR) - Faerské Ostrovy sa vo futbalovej kvalifikácii EURO 2016 postarali o ďalšie veľké prekvapenie. V sobotu sa im druhýkrát v F-skupine podarilo zdolať Grécko, keď na domácej pôde triumfovali 2:1. Senzačným triumfom potvrdili, že futbalová kvalita na Peloponéze je na obrovskom úpadku.

Grékom, ktorým patrí v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) 25. priečka, sú po sobote v tabuľke na poslednej šiestej priečke so ziskom dvoch bodov. Ani na druhý pokus sa im navyše nepodarilo zdolať outsidera z malej krajiny v severnom Atlantiku. Faerské Ostrovy vyhrali na pôde európskych šampiónov z roku 2004 1:0 a doma ich zdolali 2:1. Na štadióne Tórsvollur ich za víťazstvom hnalo pritom viac ako 4000 ľudí. "Fantastická podpora od plného domu. Myslím si, že to bol pre fanúšikov veľký sviatok, prišli a pozreli si naše víťazstvo. Hráči aj fanúšikovia sú šťastní, ja tiež, jednoducho každý z nás je šťastný. Dokázali sme, že môžeme vyhrať aj nad lepšími a väčšími futbalovými národmi. Toto bol dôležitý krok, verím, že ideme správnym smerom," cituje web uefa.com slová trénera outsiderov Larsa Olsena.

Za Faerské Ostrovy sa do streleckej listiny zapísali Hallur Hansson a Brandur Olsen, ktorí hrávajú v Dánsku. Gólová hlavička Sokratisa Papastathopoulosa, ktorou Gréci znížili v 84. minúte na 1:2, prišla už neskoro. Vďaka druhému trojbodovému zisku preskočil futbalový trpaslík v tabuľke F-skupiny Fínsko a patrí mu štvrtá priečka. "Skutočne neuveriteľné. Nemožné. Tórsvollur so 4000 divákmi a my sme vyhrali 2:1. V súčasnosti hráme veľmi dobrý futbal, bránime skvele," dodal autor druhého gólu Brandur Olsen.

Prvá prehra Grécka s Faerskými Ostrovmi doma v pomere 0:1 stála trénerskú stoličku Claudia Ranierieho. Domáce médiá preto začali špekulovať, či ďalšia krutá prehra s tým istým súperom ukončí aj éru Sergia Markariana. Podľa gréckej tlačovej agentúry ANA-MPA nemá zatiaľ súčasný kouč národného tímu v úmysle vzdať sa svojej funkcie, nepriamo však vyzval predstaviteľov federácie, aby o jeho ďalšom pôsobení rozhodli počas leta.