Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Barcelona novým lídrom. Pique tlmí optimizmus:Ešte nás čaká dlhá cesta

Hráč Barcelony Gerard Pique (v strede) sa teší so spoluhráčmi po strelení prvého gólu v zápase Ligy majstrov skupiny F FC Barcelona - APOEL Nikózia v Barcelone 17. septembra 2014. Foto: FOTO TASR/AP

Argentínčan Lionel Messi zaznamenal rekordný 32. hetrik v La Lige.

Barcelona 9. marca (TASR) - Dva týždne pred očakávaným El Clasico má španielska futbalová Primera División nového lídra. Hráči Barcelony dokonale využili zaváhanie Realu Madrid a po poltucte do siete Raya Vallecano o bod preskočili svojho veľkého rivala. Lionel Messi zaznamenal rekordný 32. hetrik v La Lige. Iba 12 minút stačilo argentínskemu kanonierovi na to, aby sa na čele historických tabuliek osamostatnil od Telma Zarru z Athletica Bilbao.

"Katalánci" v posledných zápasoch potvrdili nárast formy, obranca Gerard Pique však tlmí prílišný optimizmus. "Dostali sme sa síce na čelo tabuľky, no ešte nás čaká dlhá cesta. Do konca súťaže zostáva odohrať veľa kôl. Sezónu sme odštartovali vo veľkom štýle, no potom prišla výsledková i herná kríza. Teraz hráme opäť v pohode a urobíme všetko pre to, aby nám dobrá forma vydržala čo najdlhšie," citovala slová španielskeho reprezentačného stopéra agentúra Reuters.

Barcelona sa ujala vedenia už v 5. minúte, keď Xavi Hernandez adresoval ideálnu prihrávku Luisovi Suarezovi. Tesne po zmene strán prišiel gól Piqueho a potom Messiho hetrik. Skóre uzavrel v nadstavenom čase po akcii Messiho svojím druhým gólom Suarez. "Už v prvom polčase sme mohli rozhodnúť o osude zápasu. Vypracovali sme si množstvo šancí, no premenili sme iba jedinú. Po zmene strán to tam začalo padať. Dostali sme sa na špicu tabuľky, no to ešte nič neznamená. Podľa mňa oba tímy ešte do konca ligy prehrajú, my aj Real. Je ešte na čom pracovať, v našej hre sú stále rezervy," zdôraznil kouč "Barcy" Luis Enrique.