Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Neapol bez Hamšíka prehral s Atalantou, Benitez rozhodnutie obhajuje

Hráč Lazia Rím Diao Keita sa teší po strele gólu. Foto: TASR/AP

Higuain a Jorginho sa dostali na ihrisko až v druhom dejstve, slovenský špílmacher Hamšík do zápasu vôbec nezasiahol.

Rím 2. februára (TASR) – V nedeľnom zápase 22. kola najvyššej talianskej futbalovej Serie A prehral tretí tím tabuľky SSC Neapol bez Mareka Hamšíka na ihrisku Atalanty Bergamo 0:3.

Fanúšikovia iba ťažko odpustia trénerovi Rafaelovi Benitezovi, že nechal na lavičke od začiatku odpočívať Gonzala Higuaina, Jorginha či slovenského reprezentačného stredopoliara Mareka Hamšíka.

Na snímke tréner Ján Kozák a Marek Hamšík počas tréningu slovenskej futbalovej reprezentácie pred prípravným zápasom Poľsko - Slovensko 14. novembra 2013 vo Vroclave.
Foto: TASR/Michal Svítok
Higuain a Jorginho sa dostali na ihrisko až v druhom dejstve, slovenský špílmacher Hamšík do zápasu vôbec nezasiahol. Benitez prehru zdôvodnil individuálnymi chybami a obraňoval jeho systém rotácie hráčov. "Prehra prišla po nešťastných individuálnych chybách. Potrebovali sme novú silu, preto som urobil zmeny už na začiatku," citovala slová kouča agentúra Reuters.

"Máme pred sebou niekoľko zápasov v rýchlom slede. Hráme v stredu, v sobotu a potom opäť v stredu. Ani pre najlepších hráčov nie je jednoduché, keď sa hrá každé tri dni. Všetci si zaslúžia šancu," doplnil a na adresu Slováka dodal: "Hamšík mal iba pred nedávnom vyše dvojmesačnú pauzu a nás čaká náročný program, preto v týchto veciach musíme byť veľmi opatrní."

Ďalší duel talianskej ligy prerušilo počasie

Duel medzi rímskym AS a Parmou musel rozhodca zrušiť pre vytrvalý dážď. Rozhodca už v 9. minúte stretnutie prerušil a o dvadsať minút neskôr poslal hráčov definitívne do kabín.

sumáre - 22. kolo:
Atalanta Bergamo – SSC Neapol 3:0 (0:0)
Góly:
47. a 64. Denis, 70. Moralez, 14.000 divákov.

Catania Calcio – AS Livorno 3:3 (0:0)
Góly:
61. Bergessio, 75. Barrientos, 89. Almiron – 51. Emeghara, 72. Paulinho (z 11m), 77. Emeghara, 14.000 divákov.

Chievo Verona – Lazio Rím 0:2 (0:1)
Góly:
6. Candreva, 70. Keita, 12.000 divákov.

Sassuolo Calcio – Hellas Verona 1:2 (0:0)
Góly:
90.+2 Floro Flores – 50. Manfredini (vlastný), 87. Toni, 12.000 divákov.