Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Slovenskí futbalisti do 17 rokov zničili na turnaji v Minsku Gruzínsko

Slovenská futbalová reprezentácia do 17 rokov Foto: Teraz.sk/SFZ

Slováci tak obsadili konečnú štvrtú priečku.

Minsk 29. januára (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 17 rokov zvíťazili vo svojom záverečnom zápase na turnaji Development Cup v skupine o 4.-6. miesto nad Gruzínskom vysoko 8:1 a obsadili konečnú štvrtú priečku. Darilo sa najmä Dávidovi Strelcovi, ktorý strelil štyri góly ešte v prvom polčase.

Slovensko 17 - Gruzínsko 17 8:1 (5:1)

Góly: 10., 23., 40. a 43. Strelec, 27. Begala, 28. Dopater, 51. Bekö, 75. Gembický - 36. Guliašvili. Rozhodoval: Tarasjuk, 1640 divákov.

SR17: Rehák - Vasiľ, Ondrej, Mesík, Burian - Beko, Dopater, Pokorný, Iľko (37. Lavrinčík) - Begala (65. Gembický), Strelec (72. Letenay)

Hlas po zápase (futbalsfz.sk):

Samuel Slovák, tréner SR: "Teší ma, že chlapci zvládli tento zápas a celkovo uzavreli celý turnaj takýmto spôsobom. Premieňali sme šance a hrali sme so srdcom a veľkou vášňou, každý hráč sa snažil využiť minutáž, ktorú absolvoval. Na veľmi dobre obsadenom turnaji sme obstáli, odohrali sme dobré zápasy s dobrými súpermi, ukázali sme pekný futbal. Teší ma potvrdená futbalová kvalita, značná strelecká efektivita a dobrá organizácia v defenzíve. Pre mňa bolo dobré vidieť aj viacerých hráčov, s ktorými sme sa doteraz až tak nepoznali. Ukázali, že majú potenciál a vedia ho využiť."