Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Ronaldo prekonal Santillanu, je 3. najlepším strelcom v histórii Realu

Portugalský reprezentant Cristiano Ronaldo oslavuje gól v zápase 6. kola španielskej futbalovej Primery Division Villarreal – Real Madrid (0:2) v sobotu 27. septembra 2014. Foto: AP

V historickej tabuľke sú pred ním už iba dve legendy - Raúl a Di Stéfano.

Madrid 27. septembra (TASR) – V sobotňajšom zápase 6. kola španielskej futbalovej Primery Division zvíťazil Real Madrid na ihrisku Villarrealu 2:0.

Skóre otvoril v 32. minúte pohotovou strelou chorvátsky stredopoliar Luka Modrič. O osem minút neskôr stanovil konečný výsledok vyrovnaného stretnutia, v ktorom domáci ťahali za kratší koniec v efektivite, po rýchlej kontre portugalský reprezentant Cristiano Ronaldo. Ten skóroval už v šiestom súťažnom zápase v rade. Real naplno bodoval v domácej lige tretíkrát za sebou a vyšvihol sa na priebežné 4. miesto tabuľky.

Ronaldo sa tak stal s 187 presnými zásahmi už tretím najlepším ligovým strelcom v klubových dejinách, keď prekonal Carlosa Santillanu. V historickej tabuľke sú pred ním už iba dve legendy - Raúl (228 gólov) a Di Stéfano (216).

Nezaváhal ani najväčší rival Realu, Barcelona rozstrieľala na Nou Campe Granadu 6:0. O tri góly "blaugranas" sa postaral Brazílčan Neymar, dva pridal Argentínčan Lionel Messi a zostávajúci Chorvát Ivan Rakitič. Barcelona tak v domácej súťaži v tejto sezóne stále ešte ani raz neinkasovala, v šiestich zápasoch dosiahla päť víťazstiev a jednu remízu pri impozantnom skóre 17:0. Na čele tabuľky má naďalej dvojbodový náskok pred druhým Atleticom Madrid, ktoré v sobotu rozdrvilo Sevillu 4:0.

Sumáre:

Villarreal – Real Madrid 0:2 (0:2)


Góly: 32. Modrič, 40. Cristiano Ronaldo

FC Barcelona – Granada 6:0 (3:0)


Góly: 26., 45. a 66. Neymar, 62. a 82. Messi, 43. Rakitič

Atletico Madrid - Sevilla 4:0 (2:0)


Góly: 19. Koke, 42. Niguez, 83. Raul Garcia, 89. Jimenez