Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Barcelonu položil gól 20-ročného Paca

Hráč Barcelony Lionel Messi reaguje vo futbalovom zápase španielskej ligy proti Valencii v Barcelone 1. februára 2014. Foto: TASR/AP

FC Barcelona sa naďalej drží na čele tabuľky s 54 bodmi, avšak madridské Aletico a Real majú zápas k dobru, už v nedeľu tak môžu využiť zaváhanie rivala a dostať sa na vedúcu priečku.

Barcelona 2. februára (TASR) - Futbalisti FC Barcelona v sobotu zaznamenali prvú ligovú prehru na domovskom štadióne Nou Camp od apríla 2012. Nad ich sily bola prekvapujúco Valencia, ktorá vyhrala 3:2 a prerušila im tak domácu 25-zápasovú víťaznú šnúru v La Lige.

Favorizovaná Barcelona sa ujala vedenia po siedmich minútach hry zásluhou Alexisa Sancheza. Ešte pred polčasovou prestávkou ale vyrovnal Dani Parejo a po zmene strán zavelil v obrat Pablo Piatti. Domáci v 54. minúte vďaka gólu Lionela Messiho z pokutového kopu síce vyrovnali, ale na presný zásah 20-ročného útočníka Paca Alcacera už nedokázali odpovedať. Tréner Barcelony Gerardo Martino priznal, že výkon jeho tímu nebol ideálny a sprevádzalo ho niekoľko chýb.

"Musíme sa snažiť eliminovať chyby, aké sme robili v druhom polčase. Nedokážem vysvetliť, ako sa to stalo. Prvú polhodinu sme hrali dobre a v nevhodnom čase sme dopustili vyrovnanie,"
uviedol hlavný kormidelník. Podľa stredopoliara Sergia Busquetsa prišla strata bodov v nesprávnej chvíli. "Po dlhom čase sme doma zaváhali a táto prehra prišla v najmenej vhodnom čase. Valencia premenila na gól prakticky každú svoju šancu, my sme pre zmenu v útoku neboli až takí efektívni," skonštatoval Busquets.

Cenné víťazstvo nad úradujúcim španielskym majstrom môže byť pre Valenciu impulzom v boji o pohárovú Európu. "Je skvelé, že sa nám podarilo vyhrať na tomto mieste. Perfektný deň. Tento výsledok nás jednoznačne posilní," cituje agentúra dpa strelca prvého gólu Valencie Pareja.

FC Barcelona sa naďalej drží na čele tabuľky s 54 bodmi, avšak madridské Aletico a Real majú zápas k dobru, už v nedeľu tak môžu využiť zaváhanie rivala a dostať sa na vedúcu priečku. Atletico má totiž rovnako 54 bodov, Real o jeden menej.