Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Futbal

PSG pokoril Olympique Marseille, ale prišiel o zraneného Neymara

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Brazílsky futbalista si podvrtol pravý členok, zápas nedohral a museli ho odniesť na nosidlách.

Paríž 26. februára (TASR) - Futbalisti Paríža St. Germain zvíťazili v šlágri 27. kola francúzskej Ligue 1 nad Olympique Marseille 3:0 a zvýšili svoj náskok pred druhým Monacom na 14 bodov. Mrzieť ich však môže strata Brazílčana Neymara, ktorý si podvrtol pravý členok, zápas nedohral a museli ho odniesť na nosidlách.

Domáci sa ujali vedenia v 10. minúte zásluhou Kyliana Mbappeho a po vlastnom góle obrancu hostí Rolanda išli do kabín s dvojgólovým náskokom. Triumf PSG spečatil po zmene strán Edinson Cavani. "Hrali sme solídne a kontrolovali sme zápas. Je to zlé, že na konci sme stratili takého dôležitého hráča," citovala agentúra AP slová kapitána PSG Thiaga Silvu.

Najdrahší hráč sveta utrpel zranenie po súboji s obrancom OM Bounom Sarrom. Desať minút pred koncom ho musel tréner Unai Emery stiahnuť a PSG dohrával v desiatich, keďže už nemohol striedať. Všetci v klube dúfajú, že sa zranenie neukáže ako vážne a 26-ročný Neymar bude mužstvu k dispozícii na domácu odvetu osemfinále Ligy majstrov 2017/18 s Realom Madrid (6. marca). Francúzi v prvom súboji vonku prehrali 1:3. "Prvé testy ukázali, že ide o podvrtnutý členok. Budeme robiť aj ďalšie vyšetrenia. Čo sa týka jeho účasti v zápase s Realom, ak by som práve teraz musel povedať áno či nie, povedal by som áno," povedal Emery.

Neymar pri súboji stratil rovnováhu na opornej nohe a váhou tela dopadol na členok. Keď opúšťal ihrisko, mal hlavu v rukách a slzy v očiach. "Samozrejme, o Neymara máme starosť. Jeho členok bol poriadne napuchnutý. Je to pre nás veľmi dôležitý hráč a dúfam, že sa rýchlo vráti," povedal brankár PSG Alphonse Areola.