Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Futbal

O organizátorovi EURO 2024 sa rozhodne medzi Nemeckom a Tureckom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Myšlienku spoločnej kandidatúry severských krajín sa napokon nepodarí zrealizovať.

Londýn 3. marca (TASR) - O organizáciu finálového turnaja EURO 2024 sa napokon uchádzajú len Nemecko a Turecko. Myšlienku spoločnej kandidatúry severských krajín sa napokon nepodarí zrealizovať.

Najskôr upustil od tohto projektu Nórsky futbalový zväz, neskôr sa pridala aj švédska strana. Severské krajiny sa napokon zhodli, že nemajú dostatok štadiónov spĺňajúcich normy Európskej futbalovej únie (UEFA).

Zatiaľ najpodrobnejšie detaily o svojej kandidatúre odprezentovalo Nemecko. Už teraz má k dispozícii 17 možných miest, kde by sa ME v roku 2024 dali hrať. Do septembra počet zúži na konečných desať.

Pre Turkov to bude štvrtý pokus o usporiadanie kontinentálneho šampionátu. Záujem mali už aj o zápasy ME 2020, ktoré sa budú hrať naprieč celou Európu, ale napokon sa rozhodli venovať úsilie samostatnej kandidatúre. "Turecko je jedinou krajinou v Európe a na svete, kde sa v predchádzajúcich rokoch investovalo do 32 štadiónov. Tentoraz veríme, že si zaslúžime zvíťaziť," povedal šéf Tureckej futbalovej federácie Yildirim Demirören.

O organizátorovi EURO 2024 rozhodne UEFA v septembri 2018. Informovala agentúra AP.