Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Futbal

Southgate zverejnil nomináciu na Litvu, do tímu sa vracia Defoe

Hráč Tottenhamu Jermain Defoe. Foto: TASR/AP

Nováčikmi vo futbalovom výbere Anglicka sú hráči Southamptonu Nathan Redmond a James Ward-Prowse.

Londýn 16. marca (TASR) - V nominácii anglickej futbalovej reprezentácie na nadchádzajúce zápasy figuruje aj 34-ročný Jermaine Defoe. Skúsený útočník sa vracia do národného tímu po triapolročnej pauze, naposledy sa v najcennejšom drese predstavil v novembri 2013 v súboji proti Čile. Nováčikmi vo výbere trénera Garetha Southgatea sú hráči Southamptonu Nathan Redmond a James Ward-Prowse.

Anglicko si v prípravnom zápase 22. marca zmeria sily s Nemeckom, o štyri dni neskôr ho na domácom trávniku vo Wembley čaká v kvalifikácii MS 2018 súper z Litvy. Southgatea trápi nedostatok zdravých útočníkov, pre zranenie nebude môcť nastúpiť trojica Wayne Rooney, Daniel Sturridge, Harry Kane. Pozvánku do reprezentácie tak dostal aj 18-ročný zakončovateľ Manchestru United Marcus Rashford.

"Jeho efektivita je výnimočná, Jermaine je rodený kanonier. Na jeho vek som sa pri nominácii nepozeral. Účasť v tíme si zaslúži," povedal Southgate na adresu Defoea.

Angličania vedú tabuľku kvalifikačnej F-skupiny s 10 bodmi. Druhé Slovinsko stráca dva, tretie Slovensko štyri body.

Nominácia Anglicka na zápasy proti Nemecku a Litve:

brankári: Fraser Forster (Southampton), Joe Hart (FC Turín), Tom Heaton (Burnley)
obrancovia: Ryan Bertrand (Southampton), Gary Cahill (Chelsea), Nathaniel Clyne (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Michael Keane (Burnley), Luke Shaw (Manchester United), Chris Smalling (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kyle Walker (Tottenham)
stredopoliari: Dele Alli (Tottenham), Michail Antonio (West Ham), Ross Barkley (Everton), Eric Dier (Tottenham), Adam Lallana (Liverpool), Jesse Lingard (Manchester United), Jake Livermore (West Bromwich), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Nathan Redmond (Southampton), Raheem Sterling (Manchester City), James Ward-Prowse (Southampton).
útočníci: Jermain Defoe (Sunderland), Marcus Rashford (Manchester United), Jamie Vardy (Leicester)