Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Futbal

Švajčiarom sa trhali dresy, situáciu zobrali s humorom

Na archívnej snímke švajčiarski fanúšikovia reagujú počas futbalového zápasu A-skupiny Švajčiarsko - Francúzsko na ME 2016 vo futbale v Lille 19. júna 2016. Foto: TASR/AP

Až trojici Švajčiarov sa roztrhol dres od známeho výrobcu športového oblečenia v nedeľu počas bezgólového zápasu A-skupiny medzi Francúzskom a Švajčiarskom.

Herzogenaurach 20. júna (TASR) - Nedeľňajší bezgólový zápas A-skupiny medzi Francúzskom a Švajčiarskom na EURO zaujal najmä kuriozitou na strane hráčov "helvétskeho kríža". Až trojici Švajčiarov sa roztrhol dres od známeho výrobcu športového oblečenia. Informáciu priniesla agentúra DPA.

"Naši produktoví experti vyšetrujú fabriku, kde sa tričká vyrábali. Hneď ako budeme vedieť príčinu, tak vás o nej budeme informovať," povedala hovorkyňa spoločnosti. PUMA oblieka okrem Švajčiarov aj ďalšie štyri reprezentácie na finálovom turnaji, ale s podobným problémom sa predtým nestretla.

V súbojoch s francúzskymi hráčmi sa roztrhali dresy Admirovi Mehmedimu, Breelovi Embolovi a Granit Xhaka si musel až dvakrát meniť dres. Okrem komplikácií so švajčiarskymi dresmi v zápase vyfučala lopta od ďalšej spoločnosti so športovým oblečením. Sociálne siete zaplnili vtipné poznámky na adresu oboch spoločností, ku ktorým sa pridal aj bývalý anglický útočník Gary Lineker: "Švajčiarske dresy od Pumy sa trhajú ako papier. Adidas lopta praskla. Nikdy sa nemôžete spoľahnúť na nemeckú efektívnosť!"