Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Futbal

Toto je oficiálna pieseň ME vo futbale. Zložil ju David Guetta

David Guetta Foto: TASR/AP

Nahral ju so speváčkou Zarou Larssonovou a miliónmi fanúšikov po celom svete.

Bratislava 6. júna (TASR) – Francúzsky DJ David Guetta pripravil pre európsky šampionát oficiálnu pesničku v spolupráci so speváčkou Zarou Larssonovou. Spolu s miliónom fanúšikov po celom svete nahral ústrednú pesničku EURO 2016 pod názvom This One's For You.

Hitmaker z Francúzska, ktorý ma na konte veľké množstvo hitov a spoluprác so svetoznámymi hudobníkmi, sa zhostil úlohy pripraviť oficiálnu pesničku pre EURO 2016. "Vedeli sme, že je veľmi silné spojenie hudby s futbalom, majú totiž dosť podobnú DNA. Spolupráca Davida Guettu s fanúšikmi po celom svete dala možnosť vytvoriť unikátnu pesničku, ktorá má dotvoriť atmosféru šampionátu," vyjadril sa k oficiálnej pesničku marketingový riaditeľ Európskej futbalovej únie (UEFA) Guy-Lauren Epstein.

Oficiálny tvorca otváracej pesničky šampionátu pripravil pre fanúšikov deň pred začiatkom EURO 2016 zadarmo koncert pod Eiffelovou vežou. "Chcel by som sa poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na pesničke. Takúto spoluprácu som ešte nikdy nerobil. Chcel som pripraviť niečo špeciálne a dostať fanúšikov k samotnému srdcu pesničky. Keď som požiadal o spoluprácu, tak som nečakal takú podporu z celého sveta," povedal autor skladby David Guetta.

Pesnička This One's For You bude súčasťou otváracieho a záverečného ceremoniálu šampionátu a taktiež bude znieť počas celého priebehu na začiatku a konci každého zápasu. Znieť bude aj pri každom góle, kedy sa štadiónmi bude ozývať špeciálna verzia songu.