Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Futbal

Toto je oficiálna lopta ME vo futbale. Beau Jeu má priniesť peknú hru

Oficiálna lopta futbalového šampionátu EURO 2016 vo Francúzsku Foto: Teraz.sk/Wikipedia

Pochvalné slová na adresu novej lopty vyjadril nielen hráči, ale aj brankári, ktorí sa väčšinou nových lôpt na šampionátoch obávajú.

Bratislava 7. júna (TASR) – Pekná hra, tak znie v preklade názov oficiálnej lopty futbalového EURO 2016 "Beau Jeu". Jej tvorcovia sa inšpirovali predošlými loptami, no zároveň sa snažili zdôrazniť, že šampionát sa bude hrať na francúzskej pôde.

Tvorcovia pri tvorbe dizajnu inšpirovali "Brazucou" z MS 2014 a oficiálneho loga šampionátu. V špeciálnom dizajne sa okrem toho skĺbia číslice 2,0,1,6, ktoré dotvárajú unikátny vizuál. Po 18 mesiacoch prípravy, v ktorej sa snažili skĺbiť to najlepšie z predošlých lôpt a doplniť o francúzsku eleganciu, predstavili oficiálneho nástupcu "Tango 12" z posledných ME. "Beau Jeu" je podľa tvorcov stvorená pre skutočný let, držanie a presnosť. "Som hrdý, že môžem prezentovať 'Beau Jeu' ako oficiálnu loptu šampionátu," uviedla na slávnostnej prezentácii legenda francúzskeho futbalu Zinedine Zidane.

Účastníci finálového turnaja ME mali možnosť od novembra testovať šesť mesiacov oficiálnu loptu šampionátu, aby sa s jej vlastnosťami mohli viac zžiť. Premiérovo sa "Beau Jeu" predstavila v priateľskom zápase Španielska s Anglickom, v ktorom Mario Gaspar Perez a Santi Cazorla rozhodli o víťazstve zverencov Vicenta del Bosqueho. Pochvalné slová na adresu novej lopty vyjadril nielen hráči, ale aj brankári, ktorí sa väčšinou nových lôpt na šampionátoch obávajú.