Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Futbal

Mane sa dohodol s FC Liverpool na novej dlhodobej zmluve

Futbalista Liverpoolu Sadio Mane (uprostred). Foto: TASR/AP

Vedenie klubu anglickej Premier League dĺžku kontraktu nezverejnilo, podľa britských médií by mal vypršať až v roku 2023.

Londýn 23. novembra (TASR) - Senegalský futbalový reprezentant Sadio Mane podpísal so svojím súčasným zamestnávateľom FC Liverpool novú dlhodobú zmluvu. Vedenie klubu anglickej Premier League dĺžku kontraktu nezverejnilo, podľa britských médií by mal vypršať až v roku 2023.

Dvadsaťšesťročný krídelník prišiel do Liverpoolu v júni 2016 zo Southamptonu a odvtedy nastrieľal za "The Reds" 40 gólov vo všetkých súťažiach. K postupu do finále Ligy majstrov 2017/2018 prispel 10 presnými zásahmi. Spoločne s Robertom Firminom a Mohamedom Salahom vytvorili nebezpečný útočný trojzáprah, ktorý sa stal postrachom pre súperove defenzívy.

"Som veľmi šťastný, že môžem predĺžiť svoje pôsobenie v Liverpoole. Je to pre mňa skvelý deň a teším sa na to, ako budem môcť ďalej pomáhať mužstvu k dosiahnutiu jeho snov a cieľov. Urobil som najlepšie rozhodnutie v mojej kariére," citovala Maneho agentúra AFP.