Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Futbal

Na ostrove Madeira otvorili nové múzeum Cristiana Ronalda

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo (vpravo) pózuje vedľa voskovej figuríny s jeho podobizňou oblečenou v národnom drese počas prehliadky svojho múzea, ktoré otvorili vo Funchale na ostrove Madeira v Atlantickom oceáne, v rodisku portugalského futbalistu v nedeľu 15. decembra 2013. Foto: TASR/AP

Súčasťou expozície sú tam aj dve novinky, dres futbalistu, ktorý mal Ronaldo na sebe počas nedávneho finále Ligy majstrov proti Atleticu Madrid.

Funchal 6. júna (TASR) - Nové múzeum portugalskej futbalovej hviezdy, opory tamojšej reprezentácie a Realu Madrid Cristiana Ronalda otvorili v pondelok v centre mesta Funchal na ostrove Madeira.

Súčasťou expozície sú tam aj dve novinky, dres 31-ročného futbalistu, ktorý mal Cristiano Ronaldo na sebe počas nedávneho víťazného finále Ligy majstrov s mestským rivalom Atleticom Madrid, ako aj medaila, ktorá mu bude pripomínať tento triumf.

Medzi exponátmi na celkovej ploche 1400 metrov štvorcových sú dresy, kopačky, fotografie a trofeje z rôznych období úspešnej športovej kariéry portugalského útočníka vrátane troch Zlatých lôpt, ktoré získal ako najlepší futbalista planéty v rokoch 2008, 2013 a 2014.

Informácie priniesla tlačová agentúra DPA.

Cristiana Ronalda prijal v pondelok, krátko pred odjazdom do dejiska blížiaceho sa európskeho šampionátu vo Francúzsku, portugalský premiér Antonio Costa. Po stretnutí v Oeirase neďaleko Lisabonu informoval, že mu futbalista prezradil, že sa cíti vo veľmi dobrej forme.

Spomínané múzeum je po presťahovaní umiestnené blízko bronzovej sochy, ktorú "najslávnejšiemu synovi" portugalského ostrova ležiaceho v Atlantickom oceáne, postavili na sklonku roka 2014. Jeho oficiálne otvorenie je naplánované na 1. júla, keď na Madeiru zavíta portugalský prezident Marcelo Rebelo de Sousa.