Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Kucka má menšie zranenie brušného svalu, no verí v štart v Česku

Na snímke Juraj Kucka (vpravo). Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Kucka po tom, ako strelil slovenský druhý gól, skončil na trávniku s bolestivou grimasou a odnášali ho na nosidlách.

Bratislava 17. novembra (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka absolvoval v sobotu lekárske vyšetrenia zranenia, ktoré utrpel v piatkovom súboji Ligy národov s Ukrajinou (4:1) v Trnave. Magnetická rezonancia ukázala menšie zranenie brušného svalu a lekársky tím v národnom tíme urobí všetko, aby bol k dispozícii na dôležitý pondelňajší zápas v Prahe.

Kucka po tom, ako strelil slovenský druhý gól, skončil na trávniku s bolestivou grimasou a odnášali ho na nosidlách.

"Ešte pred gólom sme kopali roh. S niekým z Ukrajincov som sa zrazil a silno som si udrel bedrovú kosť. Bolelo to, ale ešte som išiel hrať. O chvíľu som mal šancu vystreliť a pri tej streľbe ma v tom bedrovom kĺbe opäť pichlo. Ešte som videl, ako lopta dopadla do bránky, od bolesti som spadol na trávnik a už som vedel, že nebudem môcť pokračovať," citoval ho oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Tridsaťjedenročný stredopoliar tureckého Trabzonsporu dal predtým gól v reprezentácii v Trnave proti Litve (4:0). "Bolo to také šťastie v nešťastí. Ešte sa mi nikdy nestalo, že by som dal gól a hneď potom som musel ísť z ihriska na nosidlách. Dokonca si nepamätám, kedy som dal naposledy v reprezentácii gól. Ale veľmi sa teším, že sme vyhrali a že aj náš herný prejav bol dobrý, čo ocenili aj fanúšikovia. Cítil som sa dobre. Už som dlho nehral od začiatku najmä v klube, a tak som sa na tento duel veľmi tešil. Zápas od začiatku som hral naposledy v októbri v národnom tíme. Mal som veľkú chuť hrať. Škoda, že sa to tak rýchlo skončilo. Verím, že to nebude nič vážne a budem môcť pomôcť mužstvu v Prahe," dodal hráč, ktorého tvár "zdobil" aj monokel.

"Prišiel som k nemu v jednom z nepríjemných súbojov. 'Heco', Maťo Dúbravka vykopával, tak sme išli do súboja a dostal som lakťom do oka. Za tento zápas mám tých úderov viac ako za posledný rok."

"Juraj má narazený pravý bok. Má menšie zranenie brušného svalu, ale urobíme všetko, aby bol na najbližší zápas v Prahe pripravený pomôcť tímu. Veď už dnes sa cítil lepšie," informoval lekár národného tímu Zsolt Fegyveres.