Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

LIGA MAJSTROV: Messi zlomil kliatbu menom Chelsea, Conte: Som hrdý

Hráč FC Barcelona Lionel Messi (vpravo) oslavuje s Louisom Suarezom (vľavo) svoj gól. Foto: TASR/AP

Proti anglickému súperovi sa Messi strelecky presadil až v deviatom vzájomnom zápase a svojím gólom zariadil remízu Barcelony na Stamford Bridge 1:1 v úvodnom osemfinále Ligy majstrov 2017/18.

Londýn 21. februára (TASR) - Argentínsky útočník Lionel Messi ukončil individuálnu "čiernu sériu", ktorá ho dlho mátala v súbojoch proti londýnskej Chelsea. Proti anglickému súperovi sa strelecky presadil až v deviatom vzájomnom zápase a svojím gólom zariadil remízu Barcelony na Stamford Bridge 1:1 v úvodnom osemfinále Ligy majstrov 2017/18.

"Vraciame sa na Camp Nou šťastní, hoci sme si v Londýne nevypracovali veľa vyložených šancí. Napokon nám k výsledku, ktorý sa nám pozdáva, pomohla chyba domácej defenzívy," zhodnotil stretnutie kormidelník katalánskeho giganta Ernesto Valverde. Jeho tím mal v prvom polčase obrovské šťastie, keď Willian dvakrát opečiatkoval žrď hosťujúcej brány. "Dopriali sme mu veľa priestoru na streľbu. Dostal skvelé prihrávky, prebral si loptu, to je pravda. No v tom momente mal byť pri ňom náš brániaci hráč tesnejšie," dodal Valverde.

V prípade Williana platilo do tretice všetko dobré. V 62. minúte si pekne naviedol pred šestnástkou loptu a pravačkou technicky po zemi ju zakrútil presne k ľavej žrdi. Domáci boli na koni, ale v 75. minúte ich hrubou chybou zrazil Christensen zbytočnou krížnou prihrávkou pred vlastnou šestnástkou. Tú zachytil Iniesta, našiel Messiho a ten rutinérsky z druhej vlny ukončil nepríjemnú sériu. V predchádzajúcich ôsmich dueloch proti "The Blues" neskóroval.

"Náš výkon bol takmer dokonalý. Chýbalo nám trochu šťastia, aby sme zápas doviedli do víťazného konca. Ale aj tak som na hráčov hrdý, plnili do body všetko, čo sme od nich chceli," vyhlásil kouč Chelsea Antonio Conte. Keď chce Chelsea zabojovať o prienik do štvrťfinále LM, na ktorý čaká od roku 2014, potrebuje v Barcelone streliť minimálne gól. "Pôjdeme tam s ofenzívnymi chúťkami. Brániť 90 minút na Camp Nou trvá večnosť a nie je to cesta k úspechu."