Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

LIGA MAJSTROV: Manchester City bez Guardiolu na lavičke padol s Lyonom

Tréner Pep Guardiola, archívna snímka. Foto: TASR

ManCity sa stal prvým anglickým klubom, ktorý prehral štyri zápasy LM za sebou, ak sa zrátajú dve štvrťfinálové a jedna osemfinálová prehra z uplynulej sezóny.

Manchester 20. septembra (TASR) - Britskí bookmakeri pred štartom elitnej Ligy majstrov 2018/19 označili futbalistov Manchestru City za najväčšieho favorita na zisk trofeje. V stredu večer ale zverenci trénera Pepa Guardiolu doma padli s Olympique Lyon 1:2 v ich úvodnom zápase F-skupiny.

Ako podotkla agentúra AP, ak chcú "Citizens" konečne vyhrať milionársku súťaž, musia ju začať brať serióznejšie aj mimo ihriska. Na tribúnach Etihad Stadium bolo až príliš veľa prázdnych sedadiel. Jedno z nich však zaplnil práve Guardiola, Španiel si totiž odpykával trest od UEFA. Nemohol tak komunikovať s hráčmi, resp. realizačným tímom, ani byť v šatni cez polčas. OL vyhral prvé dejstvo 2:0, keď využil, že súper nehrá so zvyčajnou intenzitou. Pri oboch góloch hostí navyše spravil chyby stredopoliar Fernandinho. "Cítili sme, že pri každej našej strate lopty boli veľmi nebezpeční. To nám trochu zrážalo sebavedomie," povedal Guardiolov asistent Mikel Arteta.

ManCity sa stal prvým anglickým klubom, ktorý prehral štyri zápasy LM za sebou, ak sa zrátajú dve štvrťfinálové a jedna osemfinálová prehra z uplynulej sezóny. Zvláštnu atmosféru iba zvýraznil fakt, že majiteľ šejk Mansour bin Zayed Al Nahyan na duel nepricestoval, keďže si plnil povinnosti ako zastupujúci premiér Spojených arabských emirátov. Fanúšikovia tiež tradične vybučali znelku LM pred úvodným hvizdom.

Tréner francúzskeho klubu Bruno Genesio po súboji chválil najmä kapitána Nabila Fekira. Ten mal prsty v oboch góloch hostí, na prvý prihral a druhý dal. "Keď sme mali loptu v držaní, pomáhal celému mužstvu. Dosť ho aj faulovali. Podržal nás. Nabil ukázal, že náš kapitán je späť. Viem, že sa na neho môžem absolútne spoľahnúť," citovala agentúra AP Genesia.