Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

LIGA MAJSTROV: Hamšík očakáva v Parku princov veľký zápas

Futbalista SSC Neapol Slovák Marek Hamšík. Foto: TASR/AP

Milánsky Inter s obrancom Milanom Škriniarom bude zase čeliť na Camp Nou FC Barcelona.

Bratislava 23. októbra (TASR) - Aj s účasťou dvoch slovenských reprezentantov sa v stredu budú hrať súboje 3. kola skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2018/2019. SSC Neapol s kapitánom Marekom Hamšíkom nastúpi v C-skupine na pôde parížskeho St. Germain a milánsky Inter s obrancom Milanom Škriniarom bude čeliť na Camp Nou FC Barcelona. V súboji lídrov B-skupiny síce obranu "Nerazzurri" nepreverí zranený argentínsky útočník Lionel Messi, výber trénera Luciana Spallettiho však aj tak čaká skúška ohňom.

Neapol je líder tabuľky "céčka", pred PSG má náskok jedného bodu. V lige sa "Partenopei" naladili triumfom 3:0 na pôde Udine, po ktorom stiahli náskok majstrovského Juventusu Turín na štyri body. Hamšík nastúpil v 2. polčase. "Dali sme tri góly a získali sme tri body. Je super, že sme po reprezentačnej prestávke pokračovali tam, kde sme pred ňou skončili," povedal 31-ročný stredopoliar pre svoj oficiálny web a k súboju s francúzskym šampiónom dodal: "Tešíme sa na duel. Bude to veľký zápas proti kvalitnému súperovi." Tréner SSC Carlo Ancelotti sa vráti do známeho prostredia, PSG trénoval v rokoch 2011 až 2013, získal s ním jeden majstrovský titul. Na adresu "Dona Carla" sa pre lokálne médiá vyjadril aj súčasný kormidelník suveréna Ligue 1 Thomas Tuchel z Nemecka: "Carlo Ancelotti je veľký tréner. Je pre mňa zdroj veľkej inšpirácie."

Paríž cez víkend vyhral v lige doma v tréningovom tempe nad Amiens hladko 5:0 a má po desiatich kolách na konte desať triumfov s priemerom 3,7 gólov na zápas. Tuchel nechal odpočívať Neymara. Dvadsaťšesťročný Brazílčan nastúpi proti Neapolu na jubilejný 50. duel v LM a na konte má v prestížnej súťaži 30 gólov. Bývalý hráč FC Barcelona, za ktorú strelil v LM 21 gólov, vyrovnal krajana Kaká. A už len jeden presný zásah mu chýba na prekonanie Rivalda, dosiaľ najlepšieho brazílskeho strelca v dejinách európskych súťaží. V skupine PSG najprv prehral v Liverpoole 2:3, potom v Parku princov prevalcoval Crvenu Zvezdu Belehrad 6:1. V druhom súboji skupiny na Anfielde budú domáci zverenci Nemca Jürgena Kloppa proti srbskému šampiónovi, ktorý v predkole vyradil slovenského majstra Spartak Trnava, obrovským favoritom.

Barcelonský Camp Nou zažije ešte pred nedeľným El Clasicom "predkrm" v podobe súboja s Interom Miláno. Vzájomná bilancia súperov číta 6 konfrontácií a všetky v LM, z toho FCB uspel trikrát a dvakrát sa zrodila remíza. Keď sa naposledy oba tímy stretli, bolo to v semifinále sezóny 2009/2010. Po triumfe 3:1 na San Sire síce Inter prehral v odvete 0:1, ale postúpil do finále, kde pod vedením Portugalčana Joseho Mourinha získal svoj tretí kontinentálny titul.

Katalánci v La Lige síce zdolali doma Sevillu 4:2, po 16 minútach však prišli o 31-ročného Messiho, ktorý si po nešťastnom nekoordinovanom páde zlomil ruku. "Je jasné, že to je pre nás obrovská strata. Všetci vieme, čo Leo pre náš tím znamená a čo znamená pre obranu súpera. Jeho absenciu pocítime. Musíme sa s tým nejako vyrovnať, budeme sa snažiť nemeniť náš herný štýl. Je však zrejmé, že nám bude chýbať," citovala agentúra AP trénera Barcelony Ernesta Valverdeho. Inter so Škriniarom v nedeľu v 222. Derby della Madonnina v nadstavenom čase zostrelil mestského rivala AC, no prišiel o zraneného belgického stredopoliara Radju Nainggolana. V Španielsku sa hostia pokúsia nestratiť aktuálnu sériu siedmich výhier, z toho dvoch 2:1 v LM doma nad Tottenhamom, resp. v Eindhovene nad PSV.

V druhom zápase skupiny PSV Eindhoven privíta londýnsky Tottenham. Ani jeden ešte v skupine nebodoval, výber argentínskeho kouča Mauricia Pochettina sa pokúsi potvrdiť dobrú bilanciu na holandskej pôde v pohárovej Európe - 5 výhier, 1 remíza a 1 prehra.

V A-skupine sa tiež stretnú dva dosiaľ stopercentné tímy, Borussia Dortmund hostí Atletico Madrid. BVB je na čele Bundesligy a proti španielskemu výberu sa pokúsi zachovať si sezónnu nezdolanosť. Mladý tím pod vedením nového kouča Luciena Favreho je príjemné prekvapenie ročníka, na mužstvo Argentínčana Diega Simeoneho sa naladil vysokým triumfom 4:0 v Stuttgarte. Vestfálčania však tušia, že teraz ich preverí naozaj zdatný súper. "Sme na Atletico Madrid pripravení. Sú silní v defenzíve a majú kompaktnú líniu v zostave 4-4-2. Musíme byť trpezliví. Bude to pre nás maturita a test, ktorý ukáže, kde sa momentálne nachádzame. Verím nám," citovala agentúra DPA nemeckého reprezentačného útočníka Marca Reusa. "Máme na krídlach mladých chlapcov. Sú silní v situáciách jeden na jedného, majú veľké ambície a vedia zahrať vynikajúco. Budeme však pokračovať v našej tvrdej práci," vyjadril sa Švajčiar Favre. V druhom súboji skupiny hostia Bruggy rovnako bezbodové AS Monaco.

V D-skupine sú na programe zápasy v Istanbule, kde na štadióne Galatasaraya nastúpi Schalke, resp. v Moskve, kde Lokomotiv privíta FC Porto.

3. kolo LM 2018/2019, streda 24. októbra:



A-skupina:

18.55 FC Bruggy - AS Monaco /rozhoduje: Michael Oliver (Angl.)/

21.00 Borussia Dortmund - Atletico Madrid /Anthony Taylor (Angl.)/

tabuľka:

1. Borussia Dortmund 2 2 0 0 4:0 6

2. Atletico Madrid 2 2 0 0 5:2 6

3. FC Bruggy 2 0 0 2 1:4 0

4. AS Monaco 2 0 0 2 1:5 0



B-skupina:

18.55 PSV Eindhoven - Tottenham Hotspur /Slavko Vinčič (Slov.)/

21.00 FC Barcelona - Inter Miláno /Ovidiu Hategan (Rum.)/

tabuľka:

1. FC Barcelona 2 2 0 0 8:2 6

2. Inter Miláno 2 2 0 0 4:2 6

3. Tottenham Hotspur 2 0 0 2 3:6 0

4. PSV Eindhoven 2 0 0 2 1:6 0


C-skupina:

21.00 FC Liverpool - Crvena Zvezda Belehrad /Daniel Siebert (Nem.)/

21.00 Paríž St. Germain - SSC Neapol /Felix Zwayer (Nem.)/

tabuľka:

1. SSC Neapol 2 1 1 0 1:0 4

2. Paríž St. Germain 2 1 0 1 8:4 3

3. FC Liverpool 2 1 0 1 3:3 3

4. CZ Belehrad 2 0 1 1 1:6 1


D-skupina:

21.00 Galatasaray Istanbul - Schalke 04 Gelsenkirchen /Benoit Bastien (Fr.)/

21.00 Lokomotiv Moskva - FC Porto /Bobby Madden (Škót.)/

tabuľka:

1. FC Porto 2 1 1 0 2:1 4

Schalke 04 2 1 1 0 2:1 4

3. Galatasaray Istanbul 2 1 0 1 3:1 3

4. Lokomotiv Moskva 2 0 0 2 0:4 0