Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Futbal

Depay oficiálne hráčom Manchestru United: Sen sa stal skutočnosťou

Holanďan Memphis Depay skóruje v zápase s Austráliou z 18. júna. Foto: TASR/AP

Dvadsaťjedenročný krídelník, respektíve útočník doviedol PSV k titulu v najvyššej holandskej súťaži, keď v 30 zápasoch nastrieľal 22 gólov.

Londýn 12. júna (TASR) - Manchester United v piatok skompletizoval prestup holandského futbalistu Memphisa Depaya. Anglický klub zaňho zaplatil približne 30 miliónov eur.

"Červení diabli" sa dohodli na prestupe Depaya už minulý mesiac. Dvadsaťjedenročný krídelník, respektíve útočník doviedol PSV k titulu v najvyššej holandskej súťaži, keď v 30 zápasoch nastrieľal 22 gólov. Zároveň sa stal najlepším ligovým kanonierom. "Sen sa stal skutočnosťou. Budem hrať za ten najväčší klub na svete. Dostal som navyše šancu pracovať s najlepším trénerom," uviedol Depay pre klubový web na adresu kouča Louisa van Gaala.

United si od neho sľubuje najmä góly, keďže v uplynulej sezóne mu chýbal klasický zakončovateľ. Robina van Persieho v druhej polovici ročníka sužovali zranenia a Radamel Falcao nebol pre 20-násobného anglického šampióna takým prínosom, ako sa očakávalo. "Verím vo svoje schopnosti. Pracujem tvrdo na tom, aby som dosiahol svoje sny," dodal Depay, ktorý dvomi gólmi dopomohol Holandsku k zisku bronzových medailí na vlaňajších MS v Brazílii.

Louis van Gaal ho vtedy viedol ako šéf lavičky Oranjes, tentoraz sa spoločne stretnú v United. "Memphisa poznám veľmi dobre z našej práce v národnom tíme. Je to mladý hráč, ktorý má schopnosť hrať na rôznych postoch. Bude potrebovať čas na to, aby si zvykol na Premier League. Som si však istý, že má potenciál stať sa skvelým futbalistom. Toto je pre neho ten správny klub," dodal uznávaný trénerský taktik.