Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Futbal

Del Bosqueho rozhodnutie opustiť lavičku Španielska ostalo v platnosti

Na snímke tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente del Bosque počas tlačovej konferencie pred sobotňajším zápasom C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 so Slovenskom v Oviede 4. septembra 2015. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Šesťdesiatpäťročný kouč avizoval svoj koniec na lavičke "La Furia Roja" vo vysielaní rozhlasovej stanice Radioagaceta, kontrakt mu vyprší tento mesiac.

Madrid 4. júla (TASR) - Vicente del Bosque nezmenil svoje rozhodnutie opustiť post trénera španielskej futbalovej reprezentácie. Informoval o tom prezidenta národnej federácie RFEF Angela Mariu Villara Llonu. Správu priniesla agentúra AP.

Šesťdesiatpäťročný kouč avizoval svoj koniec na lavičke "La Furia Roja" vo vysielaní rozhlasovej stanice Radioagaceta, kontrakt mu vyprší tento mesiac. Del Bosque v minulosti na klubovej úrovni trénoval Real Madrid a turecký Besiktas Istanbul, na konte má dve celkové prvenstvá v najvyššej španielskej súťaži i Lige majstrov.

V roku 2002 ho vyhlásili za najlepšieho klubového lodivoda Európskej futbalovej únie (UEFA). Španielsko v roku 2010 priviedol k premiérovému triumfu na majstrovstvách sveta a o dva roky neskôr tiež k obhajobe európskeho primátu, na EURO 2016 jeho výber v osemfinále zastavilo Taliansko.