Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Manchester United remizoval s Chelsea 1:1

Hráč Chelsea Londýn Didier Drogba (uprostred hore) strieľa gól v zápase 9. kola anglickej Premier League proti Manchestru United 26. októbra 2014 v Manchestri. Foto: TASR/AP

Nováčik anglickej Premier League Burnley doma prehral s Evertonom 1:3.

Londýn 26. októbra (TASR) - Futbalisti Chelsea Londýn remizovali v šlágri 9. kola Premier League na trávniku Manchestru United 1:1. Hostí poslal do vedenia vo svojom 350. zápase v drese "The Blues" v po zmene strán Didier Drogba, bod pre United ratoval v 95. minúte Robin van Persie. Londýnčania majú na čele tabuľky štvorbodový náskok pred druhým Southamptonom, "červení diabli" sú po nedeli na 8. priečke.

Na Old Trafforde začali oba tímy vcelku opatrne, a hoci boli domáci v zakončení nebezpečnejší, Courtoisa neprekonali. Dvakrát sa to nepodarilo Van Persiemu, raz ťahal za kratší koniec z minisúboja s brankárom Chelsea aj Fellaini. V závere prvého dejstva dal o sebe vedieť aj Drogba, dobrým reflexom sa proti jeho prízemnej strele prezentoval De Gea.

Kanonierovi z Pobrežia Slonoviny to však vyšlo v 54. minúte. Gólovému momentu predchádzal ďalší úspešný zákrok De Geu, no na následnú presnú hlavičku Drogbu z rohu bol už prikrátky. V závere sa "červení diabli" snažili o vyrovnanie, ale Van Persie napálil v dobrej príležitosti len do Courtoisa. V 94. minúte opustil ihrisko po druhej žltej karte a následnej červenej Ivanovič a domáci z následného rohu predsa len vyrovnali. Fellainiho hlavičku vyrazil Courtois len pred Van Persieho, ktorý gólovou dorážkou zaradil pre United cenný bod.

Brankár Newcastlu United Tim Krul sa raduje so spoluhráčmi Fabriciom Coloccinim a Darylom Janmaatom (vpravo) po víťazstve v 9. kole anglickej Premier League proti Tottenhamu Hotspur 26. októbra 2014 v Londýne.
Foto: TASR/AP
Futbalisti Tottenhamu Hotspur prehrali v nedeľňajšom súboji 9. kola anglickej Premier League na domácom trávniku s Newcastle United 1:2. Pripísali si už štvrtú prehru v sezóne a v tabuľke im patrí až 11. priečka.

Domácich "kohútov" poslal do vedenia v 18. minúte Emmanuel Adebayor, no hostia sa po zmene strán postarali o dokonalý obrat. Už v 46. minúte vyrovnal Sammy Ameobi a o dvanásť minút neskôr zariadil tiumf "strák" Ayoze Perez.

Nováčik Burnley doma prehral s Evertonom 1:3, dva góly hostí dal kamerunský veterán Samuel Eto'o. Burnley je stále predposledné a v tejto sezóne v lige ešte ani raz v deviatich zápasoch nezvíťazilo.

Premier League - 9. kolo:
FC Burnley - FC Everon 1:3 (1:2)
Góly:
20. Ings - 4., 85. Eto'o, 29. Lukaku, 20.000 divákov.

Tottenham Hotspur - Newcastle United 1:2 (1:0)
Góly:
18. Adebayor - 46. Ameobi, 58. Perez, 35.000 divákov.

Manchester United - Chelsea Londýn 1:1 (0:0)
Góly:
90.+5 Van Persie - 54. Drogba. ČK: 90.+4 Ivanovič, (Chelsea), 75.327 divákov.