Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Francúzi strácajú v príprave na EURO 2016 lesk, v Albánsku prehrali

Didier Deschamps Foto: TASR/AP

Francúzi pri prehre s Albánskom utrpeli krutú prehru, ktorá im nastavila zrkadlo.

Elbasan 14. júna (TASR) - Francúzskym futbalistom sa dosiaľ v príprave na budúcoročný kontinentálny šampionát vôbec nedarí. Reprezentanti hostiteľskej krajiny EURO 2016 prehrali v sobotu v Albánsku 0:1 a zaznamenali tak už tretie neúspešné ťaženie z uplynulých štyroch prípravných duelov.

Zverenci trénera Didiera Deschampsa podali proti Albánsku nezáživný až odovzdaný výkon. Ani raz sa im nepodarilo gólovo dobyť domácu bránku, a tak o víťazstve domácich rozhodla v 44. minúte excelentná strela Ergisa Kaceho z priameho kopu. "Neboli sme dostatočne agresívni proti dobre organizovanému tímu, ktorý nevypustil jediný súboj. Ťahali sme za kratší koniec vo väčšine aspektov hry. Dúfam, že sa herne pozdvihneme," citovala agentúra AP Deschampsove slová.

Francúzi tak utrpeli krutú prehru, ktorá im nastavila zrkadlo. Minulý víkend podľahli Belgicku doma 3:4, predtým v marci aj Brazílii v pomere 1:3. Na druhej strane Albánci si v dueloch proti "Les Bleus" výrazne zdvihli sebavedomie. Vlani v novembri remizovali na ich pôde 1:1, tentoraz sa tešili z tesného triumfu 1:0. "Francúzi majú veľa kvalít, v stretnutí však veľmi málo zakončovali. Verím však, že na majstrovstvách Európy budú mať dobrý tím," dodal tréner Albánska Gianni De Biasi. Jeho zverencom patrí v päťčlennej I-skupine priebežná tretia priečka s trojbodovou stratou na Dánov, no k dobru majú jeden zápas.