Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Banská Bystrica prehrala s Košicami 0:2

Na snímke stredopoliar Branislav Ľupták z Dukly (vpravo), obranca Mikuláš Tóth (uprostred) a stredopoliar Tomáš Huk (obaja MFK) v zápase 12. kola futbalovej Fortuna ligy Dukla Banská Bystrica – MFK Košice v Banskej Bystrici v sobotu 27. septembra 2014. Foto: Dušan Hein

V 74. minúte Škutka pridal druhý gól Košičanov a potvrdil ich víťazstvo.

Banská Bystrica 27. septembra (TASR) - Pred zápasom aktuálna tabuľka jasne napovedala, o aké dôležité body sa bojuje. Za sebou sa zoradilo päť jedenásťbodových tímov a medzi nimi práve aktéri súboja na Štiavničkách. Každá jedna chyba mohla byť rozhodujúca, a práve takú vyrobil brankár Boroš. V 30. min po rýchlej akcii Huka a Viazanka lopta putovala k Haskičovi a jeho 'placírka' skončila na prekvapenie všetkých v bránke. Brankárovi Borošovi prepadla trestuhodne cez ruky a mohol sa začervenať od hlavy až po päty. Dukla, ktorej obranný rad vystužil staronový hráč Adámik, si napriek nepriaznivému stavu vytvorila v prvom polčase územnú prevahu, loptu mala častejšie vo svojej moci a vypracovala si aj jednu väčšiu šancu.

V 15. min po nahrávke od Mazana musel po strele obratného Šovčíka zachraňovať Tofiloski. Aj v 6. min spálil dobrú príležitosť, keď po spolupráci s Luptákom namieril hlavou ponad. Hostia si okrem gólu už nič vážne nevytvorili a jedine Hukova hlavička po rohu Šinglára by si zaslúžila vážnejší prívlastok, to by však musel Huk mieriť presnejšie a razantnejšie. Po zmene strán domáci trpezlivo čakali na svoju chvíľu, trochu to však preháňali, a tak hral, najmä po brejkoch, spočiatku viac súper ako oni. Obe mužstvá si viac vybíjali energiu v strede poľa a pred bránkami im dochádzal dych. Až prišla 74. minúta a Škutka hlavou po centri Haskiča pridal druhý gól Košičanov, čo už bolo na málo tvorivú Duklu priveľa.



Norbert Hrnčár, tréner B. Bystrice: "Rozhodujúci bol prvý gól, súper si po ňom priklonil misky váh na svoju stranu. Potom sme museli útočiť do plných, no chýbala nám kvalita, pokoj v zakončení. Taký gól, aký padol do našej strele, by padnúť nemal."

Radoslav Látal, tréner Košíc: "Chceli sme nadviazať na výkony troch - štyroch zápasov predtým. Defenzíva sa nám zlepšila, na sto percent sa nám darila, Bystricu sme do ničoho nepustili. Chýbalo mi lepšie zakončenie, nedohrávali sme brejky, no po šťastnejšom góle sme viedli. V druhom polčase sme kazili finálne prihrávky, keby nie, mohli sme zápas rozhodnúť už skôr."

Jozef Adámik, staronový obranca Dukly: "Predstavoval som si návrat inak ako s prehrou o dva góly. Nejakú čistú šancu sme nemali, rozhodli chyby pri prvom i druhom góle. Aj môj výkon mohol byť lepší, každý z nás však mal zahrať lepšie. Môj príchod na Štiavničky sa udial rýchlo, hneď sme sa dohodli a už v utorok som tu bol na tréningu."

Nermin Haskič, strelec prvého gólu Košíc: "Netrafil som pri góle dobre loptu, no taký je futbal, padla do siete. Poctivo sme bránili a strelili aj ďalší. Všetko dobré sa nám vrátilo a chceme ešte sériu natiahnuť. V tabuľke stúpame hore, už som strelil šesť gólov, aj šesť zápasov sme neprehrali a ja dúfam, že sa to ešte zdvojnásobí."


Fotogaléria zo zápasu:




Zlaté Moravce porazili Spartak Trnava 2:1

Úvodné minúty stretnutia priniesli vzruch na oboch stranách. V 5. minúte sa po chybe Chrena rútil sám na Kováča Mikovič, avšak v koncovke zlyhal. Na opačnej strane Ďurica uvoľnil Charizopulosa, ten z ostrého uhla poslal loptu pozdĺž celej brány mimo. Po štvrťhodine hry sa oprel do lopy z hranice šestnátky Chren, jeho prudkej strele však chýbali decimetre. Do vedenia išli domáci v 29. minúte, keď vydarenú akciu po osi Orávik - Charizopulos zakončil parádnou strelou pod brvno Sabo - 1:0. V závere prvého dejstva skúšal šťastie ešte hosťujúci Kuzma, z osemnástich metrov však prestrelil.

Do druhého dejstva vstúpili aktívnejšie domáci. V 47. minúte sa ocitol v dobrej pozícii po centri Orávika Nikolič, lopta z jeho hlavy len tesne minula pravú žrď. O štyri minúty neskôr rozohral Sabo štandardnú situáciu, Charizopulos šikovne predĺžil na zadnú tyč a tentoraz sa už Nikolič nepomýlil - 2:0. Po hodine hry sa po zmätkoch v pokutovom území domácich k odrazenej lopte dostal Erik Sabo, z dvanástich metrov však nenamieril presne. Od tohto momentu sa hostia čoraz viac tlačili pred pokutové územie, ale tam ich snaha končila. Domáci pozorne bránili a čakali na rýchle protiútoky. Po jednom z nich sa v 77. minúte v dobrej streleckej príležitosti ocitol Charizopulos, jeho prízemnú strelu Rusov zneškodnil. Trnavskú nemohúcnosť podčiarkol v 80. minúte Čonka nevydarenou strelou do nebies. O šesť minút neskôr sa po strete Nikoliča so Špalekom kopala penalta a Erik Sabo prudkou strelou pod brvno upravil na konečných 1:2 z pohľadu hostí.

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: "Dnes sme potrebovali aj túžili vyhrať. Bolo dobré, že sme narazili na Trnavu, pretože proti nej nie je nutné hráčov extra motivovať. Škoda, že sme si skomplikovali záver stretnutia zbytočnou penaltou. Sme radi, že sa nám podarilo zdolať pre nás "veľkú" Trnavu."

Milan Ivanka, asistent trénera Trnavy: "Zápas by som rozdelil na dve fázy. Prvý polčas sme nezvládli, boli sme statickí, z čoho rezultoval aj úvodný gól. Druhý polčas bol lepší v nasadení aj pohybe, ale po druhom góle sme už len ťahali zajaca za chvost. Som rád, že sme dali aspoň jeden gól na súperovom ihrisku. Dúfam, že nás to nakopne do budúcich stretnutí."


Dunajská Streda porazila Trenčín 3:2

Už v 2. minúte zápasu pohrozili domáci, lopta sa dostala za obranu hostí k Brašeňovi, ale tomu sa nepodarilo prelobovať Šemrinca. O dve minúty sa odhodlal k strele z dvadsiatich metrov Krišto, brankár Trenčína si však s jeho pokusom poradil. Ďalší strelecký pokus zaznamenal DAC v 10. minúte, Štepanovský po prihrávke Horvátha však mieril tesne nad. Na druhej strane prišiel otvárací gól duelu, Jairovu prihrávku úspešne zužitkoval Holúbek - 0:1. Hostia následne ožili a výdatne podkurovali domácej defenzíve najmä po krídelnom priestore, kde operoval Nigérijčan Simon. V 35. minúte Trenčín viedol už o dva góly, keď si v sklze zrazil loptu do vlastnej siete stopér DAC-u Tóth. O niekoľko okamihov mohol Jairo zvýšiť už na 3:0, jeho prihrávku do pokutového územia však Mišák netrafil ideálne.

Trenčín nepoľavil ani v úvode druhého dejstva. V 55. minúte si Simon ideálne spracoval prihrávku do úniku a hoci loptu prepasíroval za vybiehajúceho Penksu, strela nemala dostatočnú razanciu na to, aby prešla až do brány. Po hodine hry sa dostal do šance striedajúci Sabler, zaskvel sa však Šemrinec medzi tromi žrďami AS. V 69. minúte vytiahol ďalší dobrý zákrok pri strele Štepanovského, no na dorážku Otta Szaba bol už prikrátky - 1:2. Hostia mali ešte niekoľko šancí na odskočenie domácim, no v zakončení im chýbalo viac šťastia. V 86. minúte tak pykali po nedôraze v šestnástke, skákajúcu loptu umiestnil do siete Saláta. V závere mohol Sabler strhnúť víťazstvo na stranu DAC-u, na dvakrát však brankára Trenčína nedokázal prekonať. Domácim sa napokon podaril dokonalý obrat. V 92. minúte videl Rundič za faul v pokutovom území červenú kartu a nariadenú penaltu premenil Otto Szabó. DAC tak potvrdil domácu nezdolanosť v tomto roku a lídra tabuľky zdolal po dramatickom finiši 3:2.

Mikuláš Radványi, tréner Dunajskej Stredy: "Začali sme aktívne, no dvakrát sme inkasovali. Po polčase som hráčom povedal, že nechcem vidieť, aby mali hlavy dole. V druhom dejstve nám pomohli striedania, boli sme agresívnejší a dynamickejší. Som rád, že sme zdolali silného súpera. Mali sme veľkú túžbu po víťazstve."

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Ťažko sa mi hodnotí. Ovládli sme prvý polčas, dali sme aj dva góly. Súper v druhom dejstve zvýšil agresivitu a otočil výsledok vo svoj prospech. Góly sme inkasovali po hrubých chybách, musíme sa z toho poučiť. Gratulujem súperovi k víťazstvu."


Dukla B. Bystrica - MFK Košice 0:2 (0:1)


Góly: 30. Haskič, 74. Škutka. Rozhodca Pavlík, ŽK: Šumský - Sekulič, Škutka, Haskič, 1180 divákov.

Dukla B. Bystrica: Boroš - Vajda, Adámik, Savič - Lipták - Mazan, Ľupták, Wojnar (73. Polievka), Kupec (60. Šumský) - Střihavka (25. Dolný), Šovčík
MFK Košice: Tofiloski - Tóth (70. Novák), Kavka, Ostojič, Sekulič - Viazanko, Šinglár (85. Vancák), Huk (88. Bašista), Bukata, Haskič - Škutka

ViOn Zlaté Moravce - Spartak Trnava 2:1 (1:0)


Góly: 29. P. Sabo, 52. Nikolič - 87. E. Sabo (z 11 m). Rozhodoval: Straka, ŽK: Kováč (Z. Moravce), 1768 divákov

ViOn Zlaté Moravce: Kováč - Pavlenda, Nikolič, Pintér, Chren - Djuričič - Orávik, P. Sabo, Charizopulos (88. Mujkoš), Mikinič (81. Valenta) - Ďurica (90.+1 Sukisa)
Spartak Trnava: Rusov - Janečka, Bortel, Greššák, Čonka - Casado - E. Sabo, Vlasko (64. Schranz), Kuzma (57. Špalek), Jendrišek - Mikovič (57. Vyskočil)

DAC Dunajská Streda - AS Trenčín 3:2 (0:2)


Góly: 69., 90.+3 Szabó (druhý z 11 m), 86. Saláta - 12. Holúbek, 35. Tóth (vl.). Rozhodoval: Horváth, ŽK: Brašeň, Černák (obaja DAC), ČK: 90.+2 Rundič (Trenčín),

DAC Dunajská Streda: Penksa - Turňa, Tóth, Saláta, Szabó - Krišto, Horváth (53. Černák) - Ujlaky, Brašeň, Štepanovský (82. Antunovič) - Jurčo (59. Sabler)
AS Trenčín: Šemrinec - Lawrence, Čögley, Kleščík, Da Silva (74. Rundič)- Holúbek, Hajradinovič (90. Guba), Lobotka, Mišák (68. Opatovský) - Jairo, Simon