Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

EURO 2020: Polícia zatkla ďalších päť bulharských fanúšikov

Raheem Sterling,vľavo, bojuje o loptu s bulharským reprezentantom Petarom Zanevom v zápase Anglicko - Bulharsko. Foto: TASR/AP

Bulharskí priaznivci sa počas zápasu prezentovali opičími pokrikmi či nacistickými pozdravmi. Štyria fanúšikovia dostali vysoké pokuty a zákaz zúčastňovať sa na športových podujatiach.

Sofia 18. októbra (TASR) - Polícia zatkla ďalších päť bulharských futbalových fanúšikov, ktorí sa v pondelkovom zápase kvalifikácie EURO 2020 proti Anglicku (0:6) prezentovali rasistickým správaním. Podľa vyjadrenia ministerstva vnútra bezpečnostné zložky dosiaľ identifikovali 16 osôb zapletených do incidentov v Sofii.

Bulharskí priaznivci sa počas zápasu prezentovali opičími pokrikmi či nacistickými pozdravmi. Štyria fanúšikovia dostali vysoké pokuty a zákaz zúčastňovať sa na športových podujatiach. Ich konanie polícia kvalifikovala ako priestupok proti verejnému poriadku a uložila im pokutu v prepočte 511 eur. Navyše im na dva roky zakázali vstup na športové akcie. Informovala o tom agentúra AP.