Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Deschamps má možnosť vyrovnať sa Zagallovi a Beckenbauerovi

Francúzsky tréner Didier Deschamps ďakuje Antinovi Griezmannovi počas striedania v zápase štvrťfinále MS 2018 Uruguaj - Francúzsko v ruskom Nižnom Novgorode 6. júla 2018. Francúzsko zvíťazilo 2:0. Foto: TASR/AP

Môže byť tretím človekom, ktorý získa titul majstra sveta v pozícii hráča aj trénera.

Moskva 14. júla (TASR) - Tréner francúzskej futbalovej reprezentácie Didier Deschaps sa v prípade triumfu na MS 2018 zapíše do histórie. Kouč "Les Bleus" sa môže stať iba tretím človekom, ktorý získa titul majtra sveta v pozícii hráča aj trénera. Pred ním sa to podarilo Brazílčanovi Mariovi Zagallovi a Nemcovi Franzovi Beckenbauerovi.

"Sme spokojní s tým, že sa nám podarilo dostať až do finále. Je to najdôležitejší zápas roka a uvidíme, aký bude výsledok. Chceme sa pripraviť najlepšie ako sa dá. Chorváti majú veľmi skúsený tím, ale to mali všetky mužstvá, proti ktorým sme v Rusku hrali," citovala Deschampsa agentúra DPA.

Francúzsko bolo vo finále aj pred dvoma rokmi na ME v domácom prostredí, no vtedy nestačilo na Portugalsko (0:1 pp). V súčasnom kádri "Les Bleus" je iba deväť hráčov z tímu, ktorý viedol Deschamps na kontinentálnom šampionáte.